Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas puse aktīvi izmanto sociālos tīklus un mediju vietnes Internetā, lai izplatītu paniku un dezinformāciju ukraiņu vidū, paziņojis Ukrainas Drošības dienesta (UDD) vadītājs Valentīns Naļivaičenko.

Viņš atzīmējis, ka Krievijas specdienesti veic psiholoģisku uzbrukumu, kura laikā izmanto "Ukrainas teritorijā esošos teroristus ar žurnālistu apliecībām, kas ir Krievijas pilsoņi". Pēc UDD vadītāja vārdiem, minētās personas cenšas attaisnot Krievijas militāro agresiju un teroristisko organizāciju noziegumus.

Naļivaičenko informējis, ka savu mērķu īstenošanai Krievija izmanto sociālos tīklus, elektroniskās adreses un ukraiņu telefonu numurus, caur kuriem pēdējo trīs dienu laikā tiek sūtīti paniska rakstura ziņojumi. "Viņu mērķis ir provocēt paniku, to uzturēt un, nododot melīgu un nepārbaudītu informāciju, izmantot paniku kā ieroci situācijas destabilizēšanai," norādījis Naļivaičenko.

Viņš atzinis, ka šobrīd ciniski un nekrietni tiek izmantots sociālais tīkls "Facebook": "Ļoti bieži tiek bloķēti Ukrainas pilsoņu profili, vai arī tos uzlauž un izmanto nepatiesas informācijas izplatīšanai".

Šo parādību UDD atrisinājis, slēdzot vienošanos ar korporāciju "Google" par šādu darbību novēršanu "Youtube" un citās mediju vietnēs, vēsta "Interfax.ua"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!