Foto: Reuters/Scanpix

Vismaz 24 audzēkņi un skolotāji gājuši bijā ugunsgrēkā, kas naktī uz piektdienu izcēlies reliģiskās skolas kopmītnēs Malaizija galvaspilsētā Kualalumpurā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ugunsgrēka upuri nav tikuši ārā no liesmu un dūmu pārņemtās ēkas aizrestoto logu dēļ. "Šī ir viena no valsts bēdīgākajām nelaimēm pēdējo 20 gadu laikā," aģentūrai AFP teica ugunsdzēsības un glābšanas dienests vadītājs Hirudins Drahmans.

Sākotnēji tika ziņots par 25 bojāgājušajiem, bet vēlāk policija skaitu samazināja uz 24. 22 no bojāgājušajiem ir skolēni – 13 līdz 17 gadus veci zēni un meitenes –, bet pārējie skolas darbinieki.

Liesmas skolas kopmītņu daļā izcēlušās ap pieciem ceturtdienas rītā. Korānu apgūstošie skolēni šāda tipa reliģiskajās mācību iestādēs bieži paliek pa nakti.

Ugunsdzēsēji skaidro, ka ēkas logi bija aizrestoti un no iekšpuses ārā tikt pa tiem nebija iespējams, savukārt durvis dega.

"Bērni sauca pēc palīdzības, bet es nevarēju palīdzēt, jo durvis jau bija liesmās," stāsta aculiecinieks, kurš dzīvo līdzās skolai.

"Diemžēl, tur ir tikai viena izeja, tāpēc viņi nespēja paglābties. Visi ķermeņi tika atrasti guļam cits virs cita," apstiprina vietējas policijas pārstāvis Amars Singhs.

Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradušies dažu minūšu laikā, taču liesmu apslāpēšana prasījusi stundu. Vairāki skolēni ir izglābti un nogādāti slimnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!