Kijeva piedāvājusi parakstīt Minskas vienošanās ieviešanas grafiku un ar pirmdienu, 19.janvāri, pārtraukt uguni, vēsta Ukrainas aģentūra "Unian".

"Ukraina nelokāmi ievēro visus Minskas vienošanās punktus un to pieprasa arī no Krievijas," teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā. Tajā atgādināts par pērnā gada 13.novembrī Krievijas un Ukrainas pārstāvju parakstīto darba dokumentu, kas paredzēja skaidru Minskas vienošanās ieviešanas grafiku, tostarp pilnīgu uguns pārtraukšanu, bruņutehnikas izvešanu.

Svētdien Ukraina vērsusies pie Krievijas pārstāvjiem, piedāvājot pārtraukt uguni ar pirmdienu.

Kā vēstīts, aizvadītajā nedēļas nogalē arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieteicis Ukrainas armijai un separātistiem veikt nepieciešamās darbības, lai pēc iespējas ātrāk pārtrauktu savstarpējo pozīciju apšaudi, informē ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Vēstīts, ka pēdējās dienās notiek sīvas kaujas Doņeckas lidostā. Ceturtdien "Doņeckas Tautas Republikas" līderis jau paspēja paziņot, ka lidosta ir gandrīz ieņemta.

Kijeva šo informāciju noliedza. Tikmēr Ukrainas un Krievijas medijos izskanējusī informācija liecina, ka kaujas ceturtdien notikušas lidostas termināļa iekštelpās, kur atsevišķus būves līmeņus kontrolējot Ukrainas "kiborgi", bet citus prokrieviskie kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!