Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Ukrainas austrumos divas nolaupītās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju grupas tiek turētas Severodoņeckas pilsētā kā drošības ķīla, sestdien pavēstīja tā dēvētās "Doņeckas tautas republikas" (DTR) "vicepremjers" Andrejs Purgins.

"Pa pilsētu šauj ar 120 milimetru mīnmetējiem. Bet tur ir deviņstāvu mājas, 100 000 iedzīvotāju. Liela ķīmiskā rūpnīca, kuru var sabombardēt, un būs katastrofa. Lūk, lai nešautu, tur kā drošības ķīlu tur divas EDSO misijas," paziņoja Purgims.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, novērotājus tur "labos apstākļos", viņu kolēģi zina, kur viņi atrodas. Nav zināms, kad un ar kādiem nosacījumiem viņus atbrīvos.

EDSO ģenerālsekretārs Lamberto Canniers otrdien žurnālistiem pavēstīja, ka ir zināma novērotāju atrašanās vieta un norit nemitīgas sarunas, lai panāktu viņu atbrīvošanu.

"Mana prioritāte ir panākt viņu tūlītēju atbrīvošanu bez jebkādiem nosacījumiem," norādīja EDSO ģenerālsekretārs.

LETA jau ziņoja, ka četri EDSO novērotāji no Igaunijas, Dānijas, Turcijas un Šveices tika nolaupīti 26.maijā Doņeckā. 29.maijā Luhanskas apgabala Severodoņcekā pazuda sakari ar vēl vienu četru cilvēku lielu novērotāju grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!