Foto: AFP/Scanpix
Šonedēļ Rīgā bija ieradušies divi Ukrainas augstākās Radas deputāti Oleksandrs Kodola un Viktors Romaņuks. Viņi meklēja starptautisku atbalstu ieroču piegādēm savai valstij un centās novērst rietumvalstu mītus par to, ka ar Putinu kaut ko iespējams sarunāt. Ukraiņi aicināja gatavoties karam, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

"Ir skaidri jāsaprot, ja Ukraina nenoturēs valsti agresoru, nākamā valsts būs Latvijas Republika. Tas pats sāksies Latvijā, kaut kādu pilsētu bumbošana. Bumbos Jūrmalu un citas pilsētas. Un ies bojā Latvijas Republikas pilsoņi. Tagad šo sitienu pret sevi uzņēmusi Ukraina. Ukraina, tā ir Eiropas Savienības robeža," brīdinājis Ukrainas Augstākās Radas deputāts no Tautas frontes Viktors Romaņuks.

Romaņuks uzskata, ka Rietumi ir maz mācījušies no Krimas notikumiem pirms gada. Tai laikā Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs esot saņēmis siltus ieteikumus no līderiem Briselē un Vašingtonā ar Krieviju nekarot, palikt kazarmās un mēģināt visu noregulēt sarunu ceļā.

"Ir jāsaprot, ka Eiropas pilsoniskā sabiedrība nav gatava vest karadarbību. Bet krievi, viņi tam ir gatavi. Viņiem ir cilvēki, ir ieroči, viņiem valsts mašinērija orientēta tam, lai jebkurā mirklī īstenotu militāras darbības,"  norādījis Romaņuks.

Jau vēstīts, ka Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei un sāka savilkt spēkus pie Mariupoles

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!