Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas tiesa otrdien atbrīvoja no ieslodzījuma par Krievijas toreizējā premjerministra Vladimira Putina atentāta notiesāto čečenu Ādamu Osmajevu.

Osmajevs tika arestēts Odesā 2012.gada februārī, kad Ukrainā pie varas bija promaskaviskais prezidents Viktors Janukovičs.

Krievijas drošības dienesti dažas nedēļas pirms prezidenta vēlēšanām skaļi ziņoja par izjauktu čečenu kaujinieku plānotu atentātu pret Putinu.

Kremļa oponenti gan norādīja, ka ziņas par līdzīgiem plānotiem "atentātiem pret Putinu" izskanējušas arī pirms iepriekšējām vēlēšanām Krievijā.

Osmajevs 2013.gada janvārī atsauca savu atzīšanos par gatavošanos nogalināt Putinu un Čečenijas prezidentu Ramzanu Kadirovu, norādot, ka pēc aizturēšanas ticis spīdzināts.

Odesas tiesa otrdien Krievijas pilsoni Osmajevu atzina par vainīgu sprāgstvielu nelikumīgā glabāšanā, par sveša īpašuma bojāšanu un dokumentu viltošanu.

Apsūdzības terorismā Osmajevam atceltas jau iepriekš.

Par šiem likumpārkāpumiem viņam piespriests divu gadu un deviņu mēnešu cietumsods, ko viņš jau ir izcietis, tāpēc tiesas zālē Osmajevs tika atbrīvots.

Osmajeva tēvs iepriekš izteicās, ka apsūdzības par Putina atentāta plānošanu pret viņa dēlu safabricējuši Krievijas drošības dienesti, lai atriebtos par viņa darbību naftas biznesā Čečenijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!