Foto: Reuters/Scanpix

Ungārijas ārlietu un aizsardzības ministri jau pirms kāda laika izteikuši vēlmi vasarā apmeklēt Igaunijā dislocētos savas valsts karavīrus, tomēr viņi atteikušies vizītē ierasties kopā.

Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR rīcībā esošā informācija liecina, ka Igaunijas Ārlietu ministrijas amatpersonas nonākušas sarežģītā situācijā, jo kopīgas Ungārijas ministru vizītes organizēšana būtu saprātīgāka.

"Sadarbībā ar Ungārijas vēstniecību ir panākta vienošanās, ka sākotnējais plāns paredz, ka Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministrs Pēters Sījārto ar Ungārijas karavīriem Veru tiksies 1.septembrī, bet aizsardzības ministrs Ištvāns Šimičko - septembra sākumā, kad Tallinā notiks neformāla Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksme," Igaunijas Ārlietu ministrijā informēja ERR.

ES aizsardzības un ārlietu ministru sanāksme Tallinā paredzēta 6.-8.septembrī.

Igaunijas Ārlietu ministrijā nesniedza detalizētāku informāciju par Ungārijas ministru prasību par atsevišķu vizīti, tomēr ministrijā arī nenoliedza informāciju, ka Ungārijas ministru starpā valda nesaskaņas.

Ministru atteikšanās doties kopīgā darba vizītē ir neparasta, jo īpaši tādēļ, ka viņi ne tikai pārstāv vienu valdību, bet arī vienu politisko partiju ""Fidesz" - Ungārijas Pilsoniskā alianse".

Ungārijas armijas kājnieku vienība Igaunijā ieradās jūlija sākumā pēc tam, kad tā dēvētā Višegrādas grupa - Polija, Čehija, Slovākija un Ungārija - nolēma pievienoties NATO pastiprinātiem centieniem palielināt savaldīšanas jaudas alianses austrumu flangā.

Tāras armijas bāzē Veru, kas atrodas Igaunijas dienvidaustrumos, bāzētie Ungārijas karavīri piedalās kopīgās mācībās ar Igaunijas Aizsardzības spēku 2.Kājnieku brigādi. Plānots, ka Igaunijā Ungārijas karavīri uzturēsies trīs mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!