Čečenu kaujinieku uzbrukumā Groznijā ceturtdienas pēcpusdienā ir nogalināti 14 Krievijas karavīri, paziņoja Čečenijas prezidenta Aslana Mashadova preses sekretārs Movladi Udugovs telefona intervijā AFP.
Udugovs sacīja, ka karavīri nogalināti 35 kaujinieku uzbrukumā, kurā iznīcinātas četras no 10 automašīnām Krievijas armijas autokolonnā un nav nogalināts vai ievainots neviens čečenu kaujinieks.

Šo informāciju nav apstiprinājuši neatkarīgi avoti.

Udugovs arī noliedza Krievijas masu mediju šonedēļ publicēto ziņu, ka Mashadovs gatavojas padoties Krievijas federālajiem spēkiem, kā "pilnīgas muļķības".

Uzbrukums ilga apmēram stundu un notika vienā no galvenajām ielām dažus metrus no bijušā padomju kara komisariāta.

Krievijas karaspēks Groznijā "krita panikā" un "šāva uz visu, kas kustas", tomēr 35 uzbrucēji, kas ir daļa no 70 kaujinieku kontingenta, atstās Grozniju tikai piektdienas rītā, sacīja Udugovs.

Viņš arī informēja par diviem incidentiem, kuros Krievijas izlūki nogalinājuši astoņus Čečenijas civiliedzīvotājus un vēl 15 apcietinājuši.

Ap 120 Krievijas karavīru ceturtdienas rītā ieradās Vedenas rajona Tovzeni ciemā 42 kilometrus no Groznijas un iedzīvotāju acu priekšā nošāva trīs vīriešus un divas sievietes, kas atradās automašīnā.

Citā ciemā Cacanjurtā divi Krievijas virsnieku bataljoni nošāva trīs vīriešus, kas pretojās arestam, piebilda Udugovs. Krievijas armija paziņoja, ka šie trīs vīrieši tikuši turēti aizdomās par piedalīšanos divos uzbrukumos, kuros šonedēļ nogalināti vairāki desmiti Krievijas karavīru.

Krievijas Iekšlietu ministrija piektdienas rītā paziņoja, ka ceturtdien Čečenijā aizturēti pavisam 67 cilvēki "par dažādiem pārkāpumiem, to skaitā seši, kuri tiek uzskatīti par kaujiniekiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!