Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācu parlamentāriešu grupa no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) trešdien tikās ar Sīrijas valdības ministru, turpinot savu Sīrijas vizīti, kuras mērķis ir izpētīt iespējas repatriēt sīriešus, kas meklējuši patvērumu Vācijā.

Trīs AfD politiķi tikās ar Sīrijas valsts ministru nacionālā izlīguma lietās Ali Haidaru, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja AfD pārstāvis Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes landtāgā Kristiāns Blekss. Blekss rakstīja par Haidara teikto, ka vairāk nekā 100 000 bijušo opozīcijas kaujinieku ir "mierīgi integrēti civilā dzīvē".

AfD uzskata, ka liela daļa Sīrijas teritorijas ir pietiekami droša, lai tur atgrieztos daudzi no Vācijā esošajiem patvēruma meklētājiem sīriešiem. "Kamēr tā sauktie "sīriešu bēgļi" dzer kafiju Berlīnē uz vācu nodokļu maksātāju rēķina, mēs Homsā dzeram kafiju uz sava rēķina. Pamaniet kļūdu!" rakstīja Blekss. Vācijas Ārlietu ministrija gan iesaka neceļot uz Sīriju.

Delegācija pirmdien tikās ar Sīrijas lielmuftiju Ahmadu Hasunu, kurš šīs tikšanās laikā aicināja sīriešus, kas aizbēguši no valsts, atgriezties dzimtenē. Hasuns 2011. gadā bija ierakstījis video, kurā viņš draudēja sūtīt teroristus pašnāvniekus uz Eiropu un ASV gadījumā, ja Rietumvalstis veiktu militāru intervenci Sīrijā.

Beksa vadītās AfD delegācijas sastāvā ir četri Bundestāga deputāti, kā arī divi Ziemeļreinas-Vestfālenes zemes landtāga pārstāvji. AfD pārstāvju Sīrijas vizīte ir izpelnījusies kritiku Vācijā. "Sīrijas režīms katru dienu parāda, cik maz tas respektē cilvēka dzīvību," trešdien sacīja Vācijas valdības preses Štefens Zeiberts. "Jebkurš, kas flirtē ar šo režīmu, diskvalificē sevi."

AfD pirmo reizi Bundestāgā iekļuva septembrī notikušajās vēlēšanās, un viena no pirmajām partijas iniciatīvām bija aicinājums noslēgt līgumu ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu par Sīrijas bēgļu repatriāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!