Foto: AP/Scanpix/LETA

Svētdien nopludināta e-pasta sarakste nepatīkamā gaismā atklājusi par galēji labējās kustības "Alternatīva Vācijai" liberāli uzskatīto Alisi Vaidelu. Sarakstē viņa imigrantus dēvējusi par "svešajiem" un "necilvēkiem", kā arī aicinājusi uz "ģenētisko vienotību" un biedējusi ar "mūsu kultūras pašsabrukšanu", raksta "Politico".

Laikraksta "Die Welt" iegūtais un publicētais e-pasts rakstīts jau 2013. gadā un sūtīts kādai politiķes paziņai. Vaidelu pārstāvošais advokātu birojs jau noraidījis, ka galēji labējās kustības pārstāve ko tādu būtu rakstījusi. "Ir nepatiesi un pretlikumīgi publiski apgalvot, ka to būtu rakstījusi viņa," paudis biroja pārstāvis.

"Die Welt" publikācijā norādīts, ka Vaidela apsūdzējusi Vācijas federālo valdību un kancleri Angelu Merkeli sabiedrības norietā un apvainojusi viņu varas uzurpēšanā. "Šīs cūkas nav nekas vairāk, kā vien Otrā pasaules kara uzvarētāju marionetes," politiķe rakstījusi.

Vēl pagājušajā otrdienā priekšvēlēšanu diskusiju laikā, jautāta, vai viņa distancējas no sava politiskā kolēģa Bjorna Hoka radikālajiem izteikumiem, Vaidela pametusi studiju.

Vācijā federālās vēlēšanas gaidāmas 24. septembrī. Aptaujas rāda, ka "Alternatīvu Vācijai" patlaban atbalsta aptuveni 9% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!