Foto: AFP/Scanpix

ASV pilsētā Klīvlendā vairāk nekā 100 sieviešu svētdien izģērbās un pozēja kailas kopā ar spoguļiem, atbildot fotogrāfa aicinājumam apvienot mākslu ar politiku un parādīt Donalda Trampa nepiemērotību ASV prezidenta amatam.

Fotogrāfa Spensera Tjunika organizētā kailfoto sesija notika dienu pirms Republikāņu partijas nacionālā konventa Klīvlendā, kurā ir paredzēts Trampu oficiāli izvirzīt par kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām no šīs partijas.

"Viņš ir lūzeris," Tjuniks paziņoja Francijas informācijas aģentūrai AFP pēc šīs sesijas, kurā piedalījās 130 sieviešu. 100 no viņām būs redzamas fotogrāfijā, kuru paredzēts publicēt īsi pirms prezidenta vēlēšanām 8. novembrī.

Fotosesija notika privātīpašumā, no kura ir redzama arēna, kur pirmdien sāksies republikāņu nacionālais konvents. Ir gaidāms, ka Klīvlendas ielās šonedēļ notiks daudzi protesti pret šo konventu.

Tjuniks paziņoja, ka privātīpašnieks bija devis atļauju rīkot šo sesiju, tāpēc policija nevarēja iejaukties. Publisks kailums Klīvlendā ir aizliegts.

Sesijā uzņemtajā mākslas instalācijā "Everything She Says Means Everything" ("Viss, ko viņa saka, nozīmē visu") piedalījās visu formu, krāsu un izmēru sievietes, turot spoguļus arēnas virzienā.

Tjuniks savā interneta vietnē paziņoja, ka šie spoguļi atspoguļo "progresīvo sieviešu zināšanas un gudrību un "Mātes dabas" koncepciju ... uz Klīvlendas konventu centru, pilsētas ainavu un apvārsni".

Tjuniks, kurš ir pazīstams ar provokatīvām fotogrāfijām, pauda uzskatu, ka šī ir vispolitiskākā no viņa fotosesijām un viņš nolēmis rīkoties, jo nepietiek tikai balsot pret Trampu prezidenta vēlēšanās.

"Man ir divas meitas un sieva. Es nespēju noticēt naida valodai un retorikai pret sievietēm un minoritātēm, kura nāk no Republikāņu partijas," sacīja fotogrāfs.

Tjuniks pagājušajā mēnesī Kolumbijā pārliecināja piedalīties kailfoto sesijā vairāk nekā 6000 sieviešu. Tas notika laikā, kad valsts tuvojās miera līguma noslēgšanai ar kreiso partizānu grupējumu "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!