Desmitiem kapa pieminekļu apgāzti ebreju kapsētā Sentluisas piepilsētā Misūri štatā, tikmēr vismaz 11 ebreju centri ASV saņēmuši spridzināšanas draudus, kas ir pēdējais šādu uzbrukumu vilnis kopš Donalda Trampa stāšanās prezidenta amatā.

Kapsēta izdemolēta aizvadītajās brīvdienās, atsaucoties uz policiju, ziņo aģentūra "Reuters". Mira Katza, kas ieradusies apraudzīti savu tuvinieku kapenes, skaidro, ka kopš Trampa stāšanās amatā valstī ir jūtami pieaudzis antisemītisms.

Viņa to saista ar Trampa komandas sastāvu – daudzus ebrejus un minoritātes ir satraukusi prezidenta izvēle par savu galveno stratēģi iecelt Stīvu Banonu, kurš pirms tam vadīja galēji labējo portālu "Breibart News", kurā pārstāvēti arī baltās rases pārākuma un antisemītiski viedokļi.

Tikmēr vismaz 11 ebreju centri ASV pirmdien saņēmuši zvanus par it kā tur ievietotiem spridzekļiem, kā dēļ atsevišķi centri evakuēti, ziņo aģentūra AFP. Kopumā kopš Trampa stāšanās amatā pavisam fiksēti jau 69 tādi gadījumi.

Gan pirmdien veiktie, gan iepriekš 9., 18. un 31. janvārī saņemtie izrādījušies viltus zvani un nekādi spridzekļi nav atrasti, informē policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!