Foto: Kadrs no video

Krievijas rotaļlietu veikals uzsācis kampaņu, kas, iespējams, balstās uz PSRS Valsts drošības komitejas (VDK) nopratināšanas elementiem, vēsta BBC.

Bērnu rotaļlietu veikals atrodas Maskavā, Lubjankas laukumā, tajā pašā laukumā, kur savulaik atradās PSRS slepenpolicijas štābs un cietums. Spēlējoties ar asociācijām, rotaļlietu veikala video rullīšos izmantoti nopratināšanas elementi.

Vienā video redzams, kā māsa ar brāli nopratina savus vecākus aptumšotā telpā. "Jūs nedodat mums izvēli. Būs jāizdara spiediens," staigājot ar koka āmuru pa telpu, saka mazais puika. Pēc tam puika piemiedz māsai ar aci, un viņa sāk raudāt. Tēvs saka, ka pietiek un liek izsaukt advokātu, tikmēr māte metas ceļos un saka: "Es nevaru to izturēt!"

Детский Мир на Лубянке скоро откроется. Смотрим новый ролик и ждем!)http://www.sostav.ru/publication/tsentralnyj-detskij-magazin-pozval-roditelej-na-lubyanku-15639.htmlPosted by Creative Sostav on Tuesday, March 24, 2015

Līdz ar vecāku un citu sociālo tīklu lietotāju sacelto ažiotāžu par reklāmu šis video ātri vien pazudis no video platformas "YouTube", taču divi citi reklāmas rullīši ir palikuši. Arī tajos ir izmantoti nopratināšanas elementi. Vienā no tiem pat rotaļu melu detektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!