Bruņotas sadursmes un smagās artilērijas šāviņi sasnieguši Ukrainas stratēģiski svarīgo ostas pilsētas Mariupoles pievārti, vēsta Ukrainas mediji, atsaucoties uz aculieciniekiem.

Tiek ziņots par Ukrainas armijas kontrolposteņa iznīcināšanu un kaujām Mariupoles austrumu rajonā. Aculiecinieku video dzirdami sprādzieni un šāvieni Mariupolē, bet citā video tā autors apgalvo, ka redzami smagās artilērijas "Grad" šāviņi netālu no Mariupoles.

Iznīcinātās Ukrainas armijas vienības pārstāvis apgalvo, ka uzbrukums nācis no Novoazovskas puses.

Savukārt Doņeckas apgabala administrācijas priekšsēdētājs Sergejs Taruga "Radio Svoboda" sacījis, ka situācija tiek kontrolēta un nepieciešamības gadījumā Mariupole tiks evakuēta.

Ukrainas tā sauktās pretterorisma operācijas štābs paziņojis, ka Mariupoles pievārtē īstenota "smagās tehnikas un dzīvā spēka" pārraušanas politika. Pretinieka spēks ieņēmis pozīciju pie Širokinas ciema un atklājis uguni pa Ukrainas karavīru pozīcijām.

Ukrainas spēki uzbrukumu atvairījuši. Tā kā sadursmju laika izmantot smagā artilērija, Mariupoles iedzīvotāji dzirdējuši sprādzienu skaņas. Pretterorisma operācijas štābs uzsver, ka pretinieka bruņutehnika iznīcināta un Mariupoles iedzīvotājiem briesmas nedraud.

Iznīcinātais brīvprātīgo bataljona kontrolpostenis atrodas 20 kilometrus no Mariupoles. "Krievi iznīcinājuši bataljona "Azov" un robežsardzes dienesta nostiprinājumu no Novoazovskas puses," aģentūra "Unian" citē bataljona pārstāvi Andreju Bileckiju. Viņš ironizē un izsaka paldies ģenerāļiem, kas divas stundas solījuši artilērijas uguni, bet tā arī neko nav izdarījuši.

Viņš norāda, ka iznīcināta bataljona bruņu tehnika, kā arī ir ievainotie.

Iznīcinātās Ukrainas armijas vienības pārstāvis apgalvo, ka uzbrukums nācis no Novoazovskas puses. Tieši pirms nedēļas - ceturtdien, 28.augustā, - Ukrainas amatpersonas paziņoja, ka Krievijas armija iebrukusi Ukrainā un ieņēmusi Novoazovsku.

Tieši pirms nedēļas - ceturtdien, 28.augustā, - Ukrainas amatpersonas paziņoja, ka Krievijas armija iebrukusi Ukrainā un ieņēmusi Novoazovsku.

Mariupoles mērs Jurijs Hotļubejs paziņojis, ka pagaidām pašvaldība atturas no evakuācijas sākšanas.

Komentējot kaujas pilsētas pievārtē starp Ukrainas spēkiem un separātistiem, kā arī, kā tiek uzskatīts, regulārajiem Krievijas karavīriem, viņš sacīja: "Šodien man zvanīja [un prasīja]: "Ko darīt ar bērniem?" Centās pārliecināt, ka viņus no skolas agrāk jāizņem. Bet es pārliecināju, ka bērni pēc skolas atgriezīsies savās mājās. Bet skolās ir pagrabi un ir skolotāji, kas viņus nepieciešamības gadījumā paslēps."

Mariupole atrodas Ukrainas dienvidaustrumos. Tajā dzīvo nepilns pusmiljons cilvēku un tā ir desmitā lielākā Ukrainas pilsēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!