Krievijas televīzijas kanāla "NTV" žurnālistam, trešdien veidojot tiešraides sižetu par Krievijas "desantnieku dienas" svinībām, sanākusi ķibele – kāds iekarsis "desantnieks" bez acīmredzama iemesla viņam iesita pa seju.

Kā redzams tiešraides ierakstā, Ņikita Razvozžajevs parkā pie strūklakas pacilāti stāsta par gaisa spēku vēsturi, kad viņu pārtrauc kāds manāmi nervozs svinētājs baltā krekliņā ar uzrakstu "Oplot" (krievu valodā "cietoksnis"). "Desantnieks" fonā bļauj kaut ko par savu zemi un Ukrainas sagrābšanu, bet tiek laipni palūgts paklusēt. Viņš reaģē visai žigli, labo roku raidot žurnālista sejā, kamēr otrā tur melnu plastmasas maisiņu ar samanāmām pudeles aprisēm.

Pēc negaidītā belziena žurnālists atkāpjas, bet iekarsušais vīrietis neliekas mierā un turpina sarunu. Incidenta turpinājumu gan nav iespējams redzēt, jo tiešraide tiek pārtraukta.

Uzbrucējs pēc brīža aizturēts. Noskaidrots, ka viņš pats Gaisa spēkos nekad nav dienējis, ziņo aģentūra "Lenta".

Tāpat aģentūra skaidro, ka uzraksts "Oplot" varētu liecināt par vīrieša atbalstu Ukrainā par teroristisku uzskatītai organizācijai ar šādu nosaukumu, kura darbojas Krievijas armijas karavīru un Krievijas atbalstīto militārpersonu kontrolētajās teritorijās Ukrainas austrumos.

Tradicionāli tā dēvētā "desantnieku diena" Krievijā tiek atzīmēta par godu Krievijas Gaisa spēku dibināšanai. Šī gada 2. augustā aprit 87. gads kopš Krievijas priekštece Padomju Savienība izveidoja savus gaisa spēkus.

Šajā dienā kaimiņvalsts lielāko pilsētu laukumos notiek parādes, lidmašīnu un gaisa spēku karavīru spēju demonstrācijas, kā arī dažādas aktivitātes plašākai publikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!