Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Armēnijas pilsētā Gumri pēc, iespējams, Krievijas karavīra veiktās sešu cilvēku ģimenes slepkavības tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai godinātu bojāgājušos. Gājiena laikā sākās protesti, kas pārauga nekārtībās, vēsta "The Guardian".

Septiņi cilvēki, tostarp viens policists, nogādāti slimnīcā. Tiek ziņots, ka civiliedzīvotāji guvuši pārsvarā apdegumus un nobrāzumus, savukārt policistam diagnosticēta galvas trauma.

Armēnijas portāls "epress.am" ziņo, ka policija pret demonstrantiem izmantoja speciālu aprīkojumu, bija dzirdami sprādzieni. Daži protestētāji centušies apturēt garām braucošu policijas automašīnu.

Demonstranti pieprasījuši, lai izmeklēšanu par pirmdien izdarīto sešu vienas ģimenes locekļu nogalināšanu apsūdzētais Krievijas karavīrs Valērijs Permjakovs tiktu tiesāts Armēnijā, nevis Krievijā.

Starp nogalinātajiem bija divi vecvecāki, viņu dēls un divas meitas, kā arī divus gadus vecs zēns. Vienīgais izdzīvojušais ir sešus mēnešus vecs zīdainis, kurš pēc pārdzīvotajiem dūrieniem ar nazi kritiskā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!