Foto: Kadrs no video

Ukrainas opozīcijas deputāti Arsēnijs Jaceņuks un Aleksandrs Turčinovs, kuri Harkovas slimnīcā apciemoja notiesāto bijušo premjerministri Jūliju Timošenko, aplieti ar tā dēvēto "zeļonku" jeb briljantzaļo šķīdumu, vēsta Ukrainas mediji.

Lielākās opozīcijas partijas "Tēvezeme" parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Jaceņuks un partijas līdera vietnieks Turčinovs ar "zeļonku" aplieti slimnīcas vestibilā, kad atgriezās no Timošenko apciemojuma.

Turčinovs medijiem esot sacījis, ka vienu no uzbrucējiem izdevies aizturēt. Abi opozīcijas deputāti nevēlējās gari runāt ar medijiem, vien norādīja, ka viņu starpā valda vienprātība.

Par to, kas pārrunāts ar Timošenko, Jaceņuks solīja tuvākajā laikā pastāstīt speciāli sasauktā preses konferencē.

Jau vēstīts, ka 2011.gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju. Pati ekspremjere savu ieslodzīšanu uzskata par viņas bijušā prezidenta vēlēšanu konkurenta Viktora Janukoviča politisko atriebību.

Tikmēr Kijevā cilvēki izgājuši ielās, protestējot pret valdības lēmumu atteikties no asociācijas līguma ar Eiropas Savienību (ES). Sadursmes pāraugušas vērienīgos protestos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!