ASV iedzīvotāja Džeralīna Talija, kas aprīļa sākumā kļuva par pasaules vecāko cilvēku, maijā svinēs 116 gadu dzimšanas dienu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".


Talija par vecāko pasaules iedzīvotāju tika atzīta pēc tam, kad 7. aprīlī 116 gadu vecumā no dzīves šķīrās Ārkānzasas štatā dzīvojusī Ģertrūde Vīvere. Tallija dzīvo Detroitas piepilsētā Inksterā, kur kopā ar plašo ģimeni gatavojas dzimšanas dienas svinībām. 

18. aprīlī Talija sapulcēja visas piecas savas ģimenes paaudzes un ieturēja maltīti kopā ar savu mazmazmazdēlu - divgadīgo Armelu Holoveju - jaunāko no viņas radiniekiem. 

Talija stāsta, ka par ilgdzīvošanu pateicas augstākiem spēkiem. "Viss nāk no augšas. Viss vienkārši nāk no augšas," viņa atklāja intervijā. 

Viņa dzimusi 1899. gada 23. maijā. 1935. gadā viņa pārvācās uz Mičiganu kopā ar vīru Alfrēdu Taliju. Alfrēds nomira 1988. gadā. Džeralīna strādājusi par veļas mazgātāju un gludinātāju. 
Šobrīd viņa aktīvi piedalās vietējās draudzes dzīvē Inksterā un gaida ikgadējo makšķerēšanas izbraucienu kopā ar ģimeni. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!