Foto: Kadrs no video
Piektdien Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainā atkal pamanītas prokrievisko kaujinieku militārās tehnikas kolonnas.

Aculiecinieka filmēts video liecina par bruņutransportieru un kravas automašīnu ar artilērijas ieročiem pārvietošanos pa šoseju Doņeckas virzienā.

Citā video redzama kauja tehnikas bez atpazīšanas zīmēm pārvietošanās Horļivkas pilsētā.

Agri no rīta militārās tehnikas kolonna nofilmēta Luhanskā.

Ukrainas teritorijā no Krievijas ir iebraukušas 10 automašīnas ar artilērijas iekārtām "Grad", T-64 tanki un cita militārā tehnika, piektdien Ukrainas parlamentā paziņoja aizsardzības ministrs Mihails Kovaļs.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki cenšas nostiprināt robežu ar Krieviju, lai pārtrauktu ieroču un kaujinieku plūsmu, prezidents Petro Porpšenko iepriekš solīja, ka robeža tiks noslēgta līdz nedēļas beigām. Ukrainas drošības spēku pārstāvji pirms tam solīja to izdarīt jau līdz aizvadītās nedēļas beigām

Piektdien parlamenta priekšsēdētājs, kā arī aizsardzības ministrs paziņoja, ka robežas noslēgšanas operācija ir gandrīz pabeigta. Tikmēr Nacionālā aizsardzības un drošības padome vēlāk norādīja, ka šādi paziņojumi ir pārsteidzīgi.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!