Vīrieša ielaušanās Baltajā namā uzskatāma par vienu no lielākajām ASV prezidenta drošības dienesta paviršībām pēdējos gados, vēsta ārvalstu mediji.

42 gadus vecais Omars Gonsaless apsūdzēts par to, ka nelikumīgi iekļuvis ierobežotas piekļuves teritorijā ar "nāvējošu vai bīstamu ieroci".

Lai gan Baltā nama teritoriju apsargā izlūkdienesta aģenti, snaiperi un ir izvietotas novērošanas iekārtas, Gonsaless iekļuva Baltā nama teritorijā ar izvelkamu nazi, kam bija deviņus centimetrus garš asmens.

Neilgi pirms ielaušanās Obama ar savām meitām Balto namu bija atstājis, lai dotos uz Kempdeividu.

Incidents tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pārkāpumiem kopš Baraks Obama ir prezidents.

Savukārt sestdien, 21. septembrī, kāds cits vīrietis iebraucis ASV prezidenta drošības dienesta vārtos un atteicās vietu atstāt. Dienesta darbinieki slēdza tuvākās ielas, lai pārbaudītu vai transportlīdzeklī neatrodas sprāgstvielas. Dienesta pārstāvji komentēja, ka tas esot "ikdienas notikums".

Abi vīrieši šobrīd ir arestēti.

Lai gan prezidents Obama norādīja, ka drošības dienestam turpina uzticēties, pēc abiem incidentiem atkāpās ASV prezidenta drošības dienesta vadītājs.

Pagājušā gada oktobrī kāda 34 gadus veca sieviete tika nošauta pēc tam, kad ietriecās ar automašīnu Baltā nama barjerā. Viņu nošāva savas meitas klātbūtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!