Lietuvas Drošības departamenta (LDD) priekšnieks nosauca par "smieklīgu" Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) izplatīto paziņojumu par it kā aizturēto Lietuvas spiegu un pavēstīja, ka Viļņa nespēlēs ar Maskavu tādas "spēles".
"Šādas spēles nevar notikt," avīzei "Lietuvos rytas" teica LDD direktors Mečis Laurinkus.

Tā viņš atbildēja uz jautājumu, vai Lietuva var kaut kā reaģēt uz Lietuvas spiega atmaskošanu Krievijā.

Laurinkus uzskata - "kad tiek konstatēti Lietuvas drošības pārkāpumi vai arī pret valsti vērsta darbība, par to tiek atklāti paziņots. Ja tādi fakti tiks atklāti, tad mēs par to ziņosim".

LDD priekšnieks izteica kritiku Krievijas FDD par notikumu interpretāciju, ka Lietuvas izlūkam ASV CIP uzdevumā vajadzējis iekļūt FDD datorsistēmā.

"Tādas spēles ar Lietuvas Drošības dienestu pēc CIP pasūtījuma, kā apgalvo FDD, vispār nevar būt. Es domāju, ka amerikāņiem nav vajadzīgs meklēt Lietuvā "Internet" hakerus, jo viņiem ir savi, labāk sagatavoti. Viņi izdomāja muļķīgu un smieklīgu pasaku," apgalvoja Laurinkus.

Pagājušajā nedēļā FDD paziņoja, ka esot aizturējuši Lietuvas pilsoni, kuru tur aizdomās par spiegošanu.

LDD savukārt pavēstīja, ka "dienests nevērš pret Krievijas FDD naidīgu darbību".

Par spiegošanu aizdomās turētais 24 gadus vecais Viļņas iedzīvotājs Pāvels Iljins nebija un nav specdienestu darbinieks vai aģents, turklāt viņu nekad nav aizturējis Krievijas FDD, uzsvēra Laurinkus.

Krievija arī agrāk ir paziņojusi par aizturētiem it kā Lietuvas spiegiem, lai gan noskaidrojās, ka aizturētie nekādi nav saistīti ar Lietuvas specdienestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!