Foto: DELFI
Lietuvas galvaspilsētā Viļņā ceturtdienas vakarā kāds sodītais, saslēgts rokudzelžos, atņēmis policistiem "Kalašnikov" automātu un aizbēdzis, ziņo "Delfi.lt".

Incidents noticis pie viena no Viļņas policijas iecirkņiem, kur atvests par administratīvo pārkāpumu sodīts, 1991. gada dzimis vīrietis, kuram savulaik bijušas psihiskas dabas problēmas un kurš bijis policijas uzmanības lokā narkotiku lietošanas dēļ. Vīrietis, ieslēgts rokudzelžos, pie mašīnas izvilcis no rokām vienam policistam "Kalašņikov" automātu un sācis agresīvi uzvesties.

Vīrietim ar "Kalašņikov" automātu rokās izdevies aizbēgt, tāpēc šajā Viļņas rajonā bija izsludināta trauksme un policija strādāja pastiprinātā režīmā. Iedzīvotājiem bija brīdināts neiziet no saviem dzīvokļiem, bet notikuma rajonā meklēšanā iesaistīti aptuveni 3000 policistu, kas esot gandrīz trešā daļa no visiem Lietuvas policistiem. Plaša mēroga operācijā bija iesaistīti ne tikai Viļņas rajona, bet arī citu rajonu drošības spēki.

Policija norāda, ka drošības dēļ ceturtdien atcelti daži vietēja mēroga pasākumi, bet šoferi aicināti būt uzmanīgi un ziņot par aizdomīgu personu rokudzelžos vai bez tiem.

Pēc piecu stundu ilgas meklēšanas ap pulksten 23 vakarā Viļņā izbēgušo izdevies aizturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!