Foto: Reuters/Scanpix

Vīrietim, kurš piektdien ielauzies Baltā nama teritorijā, draud līdz pat 10 gadiem cietumā, atsaucoties uz ASV prokuratūras pārstāvi Bilu Milleru, informē ziņu aģentūra "Reuters".

ASV prokuratūras pārstāvis precizē, ka 26 gadus vecajam Kalifornijas iedzīvotājam Džonatanam Trenam par ielaušanos teritorijā maksimums var piešķirt līdz pat 10 gadiem cietumā.

Viņš norāda, ka parasti maksimālais cietumsoda piešķiršanai tiek izvērtēta konkrētā situācija, piemēram, vai apsūdzētais teritorijā ir mēģinājis ienest sprādzienbīstamus priekšmetus vai citus bīstamus ieročus.

"Reuters", atsaucoties uz varas iestādēm, vēsta, ka vīrietim ielaušanās laikā bijusi līdzi mugursoma. Tajā atrasti divi piparu gāzes baloniņi, ASV pase, dators, kā arī viena no prezidenta grāmatām. Tāpat viņš līdzi bija paņēmis paša rakstītu vēstuli Trampam, kurā minēti arī Krievijas hakeri un cita attiecīgā informācija.

Aizturētais vīrietis drošības iestādēm ielaušanās laikā skaidrojis, ka ir Trampa draugs. "Man ir sarunāta tikšanās," uzsvēra vīrietis.

Jau ziņots, ka Baltā nama teritorijā piektdien ap pusnakti ielauzies kāds vīrietis ar mugursomu. Ēkā ap to laiku bijis arī ASV prezidents Donalds Tramps, informē BBC.

Iebrucējs tika arestēts aptuveni pulksten 23.38, vēsta "Independent". Viņa mugursomā netika atrasti bīstami priekšmeti.

Aizturētais vīrietis skaidrojis, ka iekļuvis teritorijā, jo pārlēcis pāri žogam.

Par šo incidentu informēts arī pats Tramps, kā arī ASV iekšzemes drošības ministrs Džons Kellijs. Tramps uzsvēris, ka "drošības dienesti ir izdarījuši fantastisku darbu".

Drošības dienestu aģenti norādījuši, ka pārmeklēta tuvākā apkaime ap Balto namu, bet nav atrasts nekas, kas "radītu bažas".

BBC atgādina, ka 2014. gadā Baltajā namā bija ielauzies 42 gadus vecais vīrietis, kuram līdzi bija aptuveni deviņus centimetrus garš nazis. Vīrieti toreiz arestējuši drošības dienesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!