ASV Ņūdžersijas štatā trešdien gāja bojā 11 cilvēki, kad gaisā sadūrās divas nelielas divdzinēju lidmašīnas un vienas lidmašīnas degošais vraks nogāzās divstāvu mājā, paziņoja varas iestādes.
Sadursmes upuru līķi, lidaparātu dzinēju daļas un citas atlūzas bija izmētātas divu kvadrātjūdžu platībā Bērlingtonas pilsētā, kas atrodas pie Delavēras upes starp Trentonu un Filadelfiju.

Visi bojā gājušie - 10 vīrieši un viena sieviete - bija abu lidmašīnu pasažieri vai apkalpes locekļi. Deviņi atradās ASV gaisa kara flotes nofraktētā lidmašīnā "Piper Navajo PA-31", bet pārējie divi - lidmašīnā "Piper Seminole PA-44".

Atlūzu un upuru mirstīgo atlieku meklēšanā piedalījās vairāk nekā 150 cilvēku.

"Piper Navajo" bija reģistrēta kā aviosabiedrības "Tygress Air Inc." īpašums, bet "Piper Seminole" piederēja kādai privātpersonai.

Karaflotes nofraktētās lidmašīnas vraks ietriecās ķieģeļu mājas garāžā, izraisot ugunsgrēku. Uguns tika nodzēsta, kad māja jau bija izdegusi, un krāsmatās tika atrasti četru lidmašīnas pasažieru un apkalpes locekļu līķi.

Vēl trīs cilvēku mirstīgās atliekas no šīs lidmašīnas tika atrastas sporta laukumā, un vēl viens līķis - citas mājas garāžā.

Otras lidmašīnas fizelāža nogāzās sojas tīrumā, kur tika atrasti arī lidošanas instruktora un studenta līķi.

Upuru skaits pieauga līdz 11, kad tika atrasts vēl viens bojā gājušais no pirmās lidmašīnas, kas bija uzskatīts par bez vēsts pazudušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!