Ķelnes Centrālās stacijas tuvumā Jaungada svinību aizsegā vairāki vīrieši izvarojuši vienu vai vairākas sievietes, atsaucoties uz policiju, visai pretrunīgu informāciju par notikušo sniedz dažādi Vācijas mediji. Piemēram, "Focus.de" min vienu izvarotu sievieti, bet citi mediji - "The Local" un "Welt.de" - raksta, ka policijā vērsušās ap 60 sievietēm, no kurām seksuālus uzbrukumus piedzīvojušas ap 20.

Sākotnēji tiesībsargiem ticis ziņots par 40 līdz 50 vīriešu lielu grupu, kuri seksuāli uzbrukuši vairākām sievietēm Ķelnes Centrālās stacijas tuvumā.

raksta "The Local", aptuveni 500 vīriešu Jaunā gada sagaidītāju pūlī metuši plaukšķenes, lai radītu apjukumu. Tā aizsegā viņi iejukuši barā, apzaguši, seksuāli aizskāruši un izvarojuši sievietes. Prestižais medijs "Deutche Welle" ziņo, ka noziegumā iesaistīti līdz pat "1000 apreibinošas vielas salietojušies vīrieši".

Savukārt "Focus.de" vēsta, ka policija saņēmusi ziņu par aptuveni 400 cilvēku lielu ārvalstnieku pūli, kas pulcējas pie stacijas. Kad kārtības sargi ieradušies, viņi tur redzējuši aptuveni 2000 cilvēku, no kuriem daudzi laiduši raķetes un dažādas plaukšķenes.

Policija tūlītēji centusies evakuēt teritoriju, un īsi pēc pusnakts pie policistiem pienākusi pirmā sieviete, kura raudoša un šokēta stāstīja, ka viņa izvarota.

"Tad mēs pūlī sākām meklēt sievietes," kāds policists atklāja medijam "Express". Drīz vien viņš pūlī uzgājis aptuveni 20 gadus vecu sievieti no Štutgartes. "Es viņu sagrābu. Viņa kliedza un raudāja. Viņas apģēbs bija saplēsts." Amatpersonas vēlāk atklājušas, ka viņa bijusi "nepiedienīgi aizskarta ķermeņa apakšdaļā", atsaucoties uz "Express" ziņo "Focus.de".

"Welt.de" ziņo, ka operācijas laikā aiz biksēm paraustīta arī kāda policiste.

Pūlis policistu virzienā raidījis salūta raķetes. Policistiem operācijā izdevies aizturēt astoņus cilvēkus uz aizdomu pamata par izvarošanu. Viņiem visiem līdzi esot bijuši uzturēšanās sertifikāti bēgļu statusa piešķiršanas procedūrām.

Ķelnes policija šobrīd izveidojusi izmeklētāju grupu, lai atklātu noziegumus. Liecinieki vēsta, ka uzbrucēji varētu būt Ziemeļāfrikas bandu pārstāvji, kuri Ķelnē nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību un laupīšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!