Foto: F64

Kā apstiprinājusi Krievijas vēstniecības Phenjanā, Ziemeļkorejas krasta apsardzes kuģis piektdien Japāņu jūrā aizturējis Krievijā reģistrētu jahtu "Elfin", vēsta ziņu aģentūra TASS.

Jahta bijusi ceļā no Dienvidkorejas uz Vladivostoku. Uz tās klāja saskaņā ar Krievijas diplomāta pausto bijuši pieci cilvēki. Krievija Ziemeļkorejai iesniegusi notu, prasot paskaidrot aizturēšanas iemeslus, vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

"Jahta ir ļoti maza, vien 8,5 metrus gara. To ir viegli vilkt. Iemesli ir neskaidri," ziņu aģentūrai iepriekš paudis kāds jahtu kluba "Seven Feet" pārstāvis, skaidrojot, ka "Elfin" devusies mājup no starptautiskām sacensībām un tās ceļš vedis caur neitrālās ekonomiskās zonas ūdeņiem. Aizturētā jahta aizvilkta līdz Kimčakas ostai. Jahtas apkalpei briesmas nedraudot un viņi atrodas drošībā, atsaucoties uz Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu vēsta Kremļa medijs "RIA novosti".

Kā sociālajos tīklos norādījis reģionālās burāšanas federācijas viceprezidents Jevgēņijs Hromčenko, incidents noticis vēlā vakara stundā un informācija par to nogādāta gan Vladivostokas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram, kā arī Federālajam drošības dienestam, vēsta TASS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!