Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka svētdien veiktais ballistiskās raķetes izmēģinājums bijis veiksmīgs, vēsta ziņu aģentūra "Reuters''.

Saskaņā ar Ziemeļkorejas mediju vēstīto, raķetes izmēģinājums veikts agrā svētdienas rītā un to uzraudzījis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Izmēģināts jauna tipa stratēģiskais ierocis "Pukguksong-2", kas spējīgs nest kodologalviņu.

ASV, Japāna un Dienvidkoreja pieprasījušas steidzamu ANO Drošības padomes sēdi saistībā ar raķetes izmēģinājumu, ziņo "Reuters".

Jau ziņots, ka tas bija pirmais Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājums kopš ASV prezidenta amatā stājies Donalds Tramps.

Raķete lidojusi aptuveno 500 kilometrus Japāņu jūras virzienā, paziņoja Dienvidkorejas amatpersonas. Taču Japānas teritoriālos ūdeņus tā nav sasniegusi, apstiprinājusi Tokija. Japānas premjers Sindzo Abe izmēģinājumu nosauca par "pilnībā nepieņemamu".

Janvārī Ziemeļkorejas līderis Kims paziņoja, ka valsts ir tuvu kodolgalviņas pārvietošanai piemērotas tāla darbības rādiusa raķetes izmēģinājumam.

Pērn Ziemeļkoreja veica savu piekto kodolizmēģinājumu un apgalvo, ka ir spējīga dot kodoltriecienu pa ASV. Eksperti gan šaubās, vai Ziemeļkorejas tehnoloģijas ir tik ļoti progresējušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!