Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja par vienu dienu ir paātrinājusi termiņu, kurā tā varētu veikt savu tālas distances darbības raķetes palaišanu kosmosā, sestdien paziņoja Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz anonīmu valdības amatpersonu.

Noslēgtais Ziemeļkorejas režīms ir informējis Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Jūras lietu organizāciju, ka raķetes palaišana var notikt laika posmā no svētdienas līdz 14. februārim, vēstīja "Yonhap".

Ziemeļkoreja šonedēļ paziņoja, ka tā plāno laikā no 8. līdz 25. februārim palaist kosmosa raķeti jeb "satelītu" no Dongčangri bāzes valsts ziemeļrietumos.

Phenjanas otrdienas paziņojums par plāniem palaist kosmosa raķeti, kuru tā nosauca par satelītu, izpelnījās starptautiskās sabiedrības sašutumu un bažas. To asi kritizēja Dienvidkoreja, Japāna un ASV, un satraukumu izteica pat Ziemeļkorejas sabiedrotā Ķīna. Japāna trešdien paziņoja, ka tā iznīcinās Ziemeļkorejas raķeti , ja tā varētu nokrist Japānas teritorijā.

Dienvidkoreja paziņoja, ka Ziemeļkorejai būs "dārgi jāmaksā" par tādu planu īstenošanu. Citas valstis, tostarp Ķīna un ASV to raksturoja kā "ballistiskās raķetes izmēģinājumu", kas būtu pretrunā vairākām ANO Drošības padomes rezolūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!