Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja piedāvājusi sākt augsta līmeņa sarunas ar ASV, lai apspriestu iespējas "nodrošināt mieru un stabilitāti reģionā" un mazināt spriedzi Korejas pussalā, svētdien vēsta šīs valsts mediji.

Šāds piedāvājums izteikts Ziemeļkorejas Nacionālās Aizsardzības komisijas paziņojumā, ko izplatījusi Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Ziemeļkoreja noskaņota "nopietnām diskusijām par plašu jautājumu loku, ieskaitot ASV nodomu panākt kodolbrīvu pasauli" un aicina ASV izvēlēties šo sarunu laiku un vietu. Vienlaikus norādīts, ka Vašingtonai "nevajadzētu izvirzīt nekādus priekšnoteikumus sarunām, ja to patiesi interesē miers un drošība reģionā, ieskaitot ASV kontinentālo daļu".

Jau ziņots, ka Ziemeļkorejas iebildumu dēļ tikai pirms dažām dienām tika atceltas augsta līmeņa sarunas ar Dienvidkoreju. Pēc Seulas pārstāvju teiktā, Phenjana iebildusi pret to, ka Seula par savas delegācijas vadītāju izraudzījusies ministra vietnieku, nevis ministru. Pati Ziemeļkoreja gan nenotikušajās sarunās vainoja Dienvidkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!