Krievijas ultranacionālists un prezidenta kandidāts Vladimirs Žirinovskis ceturtdien paziņoja, ka nekad neatstās Kremli, ja 26.martā tiks ievēlēts par prezidentu.
"Ja es iekļūšu Kremlī, tad es nekad neatstāšu šo vietu un pārvaldīšu šo iemīļoto, bet šausmīgo Krieviju visu manu atlikušo mūžu," sacīja Žirinovskis, kura teikto citēja aģentūra "Interfax".

Žirinovskis, kurš ir pazīstams ar skandaloziem izteicieniem, šonedēļ iesaistījās Krievijas prezidenta vēlēšanu kampaņā pēc tam, kad Augstākā tiesa atcēla Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu aizliegt Žirinovskim kandidēt šajās vēlēšanās.

Ultranacionālists paziņoja, ka viņam savas programmas īstenošanai būtu vajadzīgs ilgāks laiks par prezidentūras četriem gadiem.

"Mums vajadzīgi apmēram 15 gadi un jūs, vēlētāji, lūgsieties mani palikt [amatā] tāpat, kā tagad jums vajadzētu lūgt mani kļūt par prezidentu," sacīja 53 gadus vecais Žirinovskis. Viņš ir vienīgais politiķis, kurš kandidējis visās trijās pēcpadomju Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Izsakoties par vienu no saviem iemīļotajiem tematiem - Maskavas lielvaras atjaunošanu, Žirinovskis sacīja, ka saglabās valsti "līdzsvarā uz robežas staro karu un mieru".

Viņš aicināja uz ciešākiem sakariem ar Indiju un Irāku un nosauca par ienaidniekiem Ķīnu, Turciju un ASV. "Mums jāveic darījumi ar tām, bet jātur ienaidnieki baiļu stāvoklī," sacīja Žirinovskis.

Viņš piebilda, ka ir pret sieviešu iecelšanu augstos politiskos amatos. "Sieviete nevar pārvaldīt Krieviju, kur katru dienu jāsaskaras ar jautājumiem par dzīvību un nāvi, jo viņai pirmām kārtām ir jārūpējas par bērniem," sacīja Žirinovskis.

Žirinovskis šonedēļ intervijā Francijas laikrakstam "Le Parisien" paziņoja, ka uzskata sevi par Krievijas Jērgu Haideru. Viņš arī piebilda, ka vēlas sadarboties ar prezidenta vietas izpildītāju Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!