Lauksaimnieku organizācijas "Zemnieku saeima" pārstāvji uzskata, ka nākamā gada budžets ir īpaši netaisnīgs pret zemniekiem, kuru subsīdiju samazinājums nākamgad plānots 27% apmērā, lai gan vispārējā taupība valsts pārvaldē plānota 10% apmērā.
"Zemnieku saeimas" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja, ka zemnieki gatavi piekāpties subsīdiju samazinājumam nākamgad par 10%, taču kategoriski iebilst pret Zemkopības ministrijas piedāvājumu nākamgad samazināt atbalstu lauksaimniekiem 27% apmērā.

Lai panāktu nākamā gada subsīdiju plāna pārskatīšanu, lauksaimnieki "strādājot vairākās frontēs" - notiekot sarunas gan Zemkopības ministrijā, gan Briselē.

Lauksaimnieki arī ļoti asi kritizē izskanējušās runas par nākamā gada budžeta līdzekļu taupīšanu uz Eiropas Savienības struktūrfondu rēķina. Dzelzkalēja norādīja, ka šādu variantu apsvēršana liecina par to, ka valstī vispār nav nekādu attīstības plānu. "Lai ietaupītu, jābūt ko taupīt," pauda Dzelzkalēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!