Daugavpilī piecu gadu laikā iecerēts atjaunot lidostu, ieguldot šajā projektā 50 līdz 60 miljonus eiro (35,1 līdz 42,1 miljons latu), ceturtdien informē laikraksts "Dienas Bizness".

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis laikrakstam pastāstījis, ka runa ir par termināli, kravu pārvadājumiem, skrejceļu pagarināšanu un cita veida lidostas infrastruktūras attīstību. 10 – 15% nepieciešamo līdzekļu projektā varētu ieguldīt pati pašvaldība, piemēram, ieguldot zemi un izbūvējot infrastruktūru, bet pārējai daļai pašvaldība meklē investoru.

Lāčplēsis DB informējis, ka pašlaik potenciālie investori no Spānijas un Beļģijas izvērtējot lidostas tehnisko stāvokli un jau šomēnes gaidāma atbilde, vai tie būs gatavi iesaistīties projektā. Ja pašvaldība saņems atteikumu, pašvaldība meklēs citus ceļus, kā īstenot projektu, jo Daugavpils dome to atzinusi par prioritāru, informējis Lāčplēsis.

Viņaprāt, ieguvumi no lidostas atjaunošanas būtu iespēja daugavpiliešiem, kas strādā ārzemēs, ātrāk, ērtāk un lētāk nokļūt mājās, tādejādi stiprinot viņu saikni ar dzimteni un veicinot to, ka nākotnē viņi varētu atgriezties Latvijā.

Lāčplēsis uzsvēris, ka Daugavpils lidostas atjaunošanai jēga būtu tikai tad, ja tajā organizētu starptautiskos pasažieru un kravas pārvadājumus gan Austrumu, gan Rietumu virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!