Ar šo es, Luijs Fonteins, paziņoju skumjo vēsti, ka vietējais Šerifs un viņa padotie ir slēguši Liepājas klubu "Fontaine Palace". Stāsts ir garš, sarežģīts un pārpilns ar mistiskiem notikumiem un dīvainu vietējo varas iestāžu rīcību.
Tas viss sākās ar vērienīgu policijas reidu klubā "Fontaine Palace" 3. jūnijā, pilnībā paralizējot tā darbu piektdienas vakarā. Vairāk kā 60 policisti, bruņoti ar šaujamieročiem un stekiem pie sāniem, kopā ar citu varas iestāžu darbiniekiem ieradās klubā un sāka nepārdomātu pārbaudi, kas acīmredzot tika veikta, lai mēģinātu slēgt klubu ar jebkādu metožu palīdzību.

Liepājas dome un policija kopējiem spēkiem iznīcina vienīgo sabiedrisko iestādi, kas atvērta līdzās jaunajai, tikko izveidotajai promenādei.

Tātad, kas nav kārtībā ar „Fontaine Palace”?

1. Nepienācīgi instalēts elektrības vads;

2. Pagrabstāva bāram, kas pārbaudes vakarā bija slēgts, nebija avārijas izejas iekšējās atslēgas;

3. Alkoholisko dzērienu pudeļu korķīši nebija paturēti un saglabāti līdz pudeles satura iztukšošanai.

Šie pārkāpumi nebija pietiekoši nopietni, lai tajā vakarā slēgtu klubu, tādēļ visu atlikušo laiku līdz kluba slēgšanas brīdim uz kluba īpašnieku tika izdarīts spiediens .

Citi fakti:

1. Tas ir fakts, ka pārējo Liepājas klubu apsardzi nodrošina vietējās policijas darbiniek. Fontaine Palace šādu sistēmu neatbalsta;

2. Tas ir fakts, ka pusotru gadu atpakaļ Luijam Fonteinam, kad viņš devās mājās kopā ar diviem dāņu draugiem, pie kluba “Pablo”, uzbruka 4 dzēruši policisti;

3. Tas ir fakts, ka Luijs Fonteins tika arestēts nedēļu pēc policijas reida viņa klubā, par to, ka bija aizmidzis pie galdiņa klubā „Pablo”, un tika ielikts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā uz divām stundām. Problēma radās pēc tam, kad, iznākot no izolatora, viņš atklāja, ka no viņa maka pazuduši 450 Ls un makā palikuši vairs tikai 10 Ls un 50 USD. Tā pēdējā laikā Liepājā ir ļoti izplatīta situācija - cilvēkus apzog un pamatīgi piekauj vietējā policija. Neviens līdz šim par to nav runājis, jo uzskata, ka tas ir bezcerīgi kaut ko darīt šīs lietas labā;

4. Tas ir fakts, ka kāds policists, kas vēlējās palikt anonīms, informēja Luiju Fonteinu par to, ka vietējās policijas šefiem viņs nepatīk un ieteica griezties pie Valsts policijas, lai sāktu izmeklēšanu;

5. Tas ir fakts, ka Liepājas Būvvalde vairākas reizes atteicās pieņemt „Fontaine Palace” projektu. Pirmo reizi tas notika 2004. gada oktobrī, birokrātisku, nepamatotu un naudas izteiksmē dārgu iemeslu dēļ;

6. Tas ir fakts, ka Liepājas dome ir vairākkārt noraidījusi SIA „Fontaine Ent” priekšlikumus mierīgā ceļā nokārtot šīs problēmas un ne vienu pašu reizi nav nākusi pretī vai izrādījusi ieinteresētību ātrākam problēmas risinājumam;

7. Tas ir fakts, ka vietējās varas iestādes izspiež līdzekļus, lietojot Latvijas likumus kā aizsegu savtīgu interešu īstenošanai. Mūsu gadījumā, slēdzot eksistējošu ūdens padevi un mēģinot piespiest privātu uzņēmēju ielikt jaunu, labāku ūdens padeves cauruļvadu, kas izmaksātu 14 000 Ls, kas pēc tam nonāktu Liepājas pašvaldības rīcībā. Tas tiek darīts, jo Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) atbildīgās personas, kas atbild par eksistējošo ūdensvadu, nevēlas to turpmāk uzturēt (esošais ūdensvads ir sliktā stāvoklī), kaut arī to izmanto daudz citas firmas un personas (šis ūdensvads apkalpo visu veco ostu). Neskatoties uz to, SEZ atteicies slēgt līgumu ar SIA „Fontaine Ent” par ūdensvada izmantošanu.

SIA „Fontaine Ent” laipni piedāvājās samaksāt par eksistējošā ūdensvada labošanas darbiem. Šis piedāvājums netika pieņemts.

Epilogs

Augstāk minēti tikai daži svarīgākie fakti, taču, kopumā ņemot, ir sākušās personīgu iemeslu dzītas medības pret Luiju Fonteinu – ārzemju biznesmeni un mūziķi, kurš brauc uz Latviju nu jau 13 gadus un kurš tagad, Šerifa un viņa jātnieku medīts, tiek dzīts ārā no pilsētas.

Mums šķiet, ka pilnīgi visi (sākot no ofisu klerkiem un beidzot ar apkopējām) Liepājas domē nav varējuši mainīt savu darba stilu, beidzoties padomju laikiem, un Luijs Fonteins nav vienīgais biznesmenis, kuram tiek likti šķēršļi darbībai Liepājā, kas ir sadalīta mazu karaļu ietekmes zonās. Un viņiem nepatīk savās teritorijās redzēt nepakļāvīgos.

Vēl viena, lielāka, kompānija „Scandlines” nesen paziņoja par savu aiziešanu no Liepājas. Tā bija viena no lielākajām prāmju līnijām vienā no lielākajām Latvijas ostām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!