Daudzviet Latvijas pilsētu svētkos šovasar viesojās LATO brīvprātīgie ar NATO Rīgas samita informatīvo telti. Šis brīvprātīgo ceļojums notika sadarbībā ar Rīgas samita organizācijas biroju un samita atbalsta komitejas finansiālu atbalstu. Teltī bija pieejama informācija par NATO un Rīgas samitu, savukārt viktorīnās varēja laimēt dažādas balvas. LATO brīvprātīgie arī aptaujāja cilvēkus, uzklausīja viņu viedokļus, iespaidus un ieteikumus.
Informatīvā telts savu ceļojumu pa Latviju uzsāka Cēsīs, piedaloties pilsētas 800 gadu svinībās. Visas vasaras garumā ir apmeklētas 11 pilsētas, atbildēts uz simtiem jautājumu par NATO un tuvojošos NATO Rīgas samitu. Apmēram 100 Latvijas iedzīvotāji laimēja lidojumu NATO samita gaisa balonā virs Latvijas.

Jūtamies gandarīti, ka mūsu ieguldījums, iespējams, ir ļāvis Latvijas iedzīvotājiem vairāk uzzināt par Rīgas samitu. Taču mūsu vasaras darba pieredze ļauj mums arī būt pamatoti lepniem. Kāpēc? Tādēļ, ka katrā pilsētā mēs sastapām ļoti atsaucīgus, zinātkārus cilvēkus. Mēs bijām patīkami pārsteigti par to, cik daudzi pārzina NATO jautājumus un cik vērīgi tiek sekots Rīgas samita sagatavošanai. Bija situācijas, kad nācās īpaši gatavot pamatīgākas atbildes. LATO brīvprātīgie ir pārliecināti, ka apkopotie viedokļi un ieteikumi no visas Latvijas būs noderīgi arī samita organizatoriem.

Es aicinu šo sestdien satikties ar mums NATO informatīvajā teltī Rīgā, kas atradīsies Līvu laukumā un būs atvērta apmeklētājiem no plkst. 10:00 līdz 19:00. Lūdzu jautāt telts darbiniekiem gan par NATO, gan tuvojošos NATO Rīgas samitu, kurš notiks šoruden, divas dienas: 28.-29. novembrī.

Telts apmeklētāji tiks aicināti piedalīties viktorīnā par drošības un aizsardzības jautājumiem. Arī paši jaunākie rīdzinieki teltī būs mīļi gaidīti uz zīmējumu konkursu. Aktīvākie dalībnieki balvās saņems piemiņas suvenīrus ar NATO Rīgas samita logo.

Galvenā balva tiks noteikta radio konkursā, un tās ieguvējiem būs iespēja apskatīt Rīgu no putna lidojuma NATO Rīgas samita gaisa balonā, ja laika apstākļi būs labvēlīgi lidojumam. Pats konkurss notiks 29. septembrī Latvijas Radio1 raidījumā "Kā labāk dzīvot?" plkst. 10:00. NATO samita gaisa balons atradīsies Esplanādē, un lidojums plānots aptuveni plkst. 17:00.

Atkarībā no tā, kurp mēs savā dzīvē tiecamies, katram būs savs redzējums par visām iespējām, ko Latvijai dod tik ievērojama starptautiska pasākuma, kā NATO samits, norise Rīgā. Es un mani domubiedri LATO vēlamies, lai ikviens šo iespēju apsvērtu un līdzdarbotos. Labs pierādījums tam ir samita brīvprātīgo aktivitāte, jo uz 600 vietām ir tāds pats konkurss, kā pieprasītākajās universitāšu fakultātēs. Izmantosim šo iespēju kaut vai tādēļ, lai būtu kopā ar tiem, kas mūs atbalsta – tā, kā to šovasar piedzīvojām Latvijas pilsētu svētkos.

Latvijas Transatlantiskā organizācija - LATO - ir nevalstiska organizācija, kas apvieno domubiedrus, kuri vēlas sekmēt aktīvu Latvijas dalību NATO, kā arī veicināt Latvijas un starptautiskās sabiedrības izpratni par Latvijas valsts drošības un aizsardzības politikas mērķiem un centieniem.

NATO samita vēstnesis Latvijai un pasaulei - www.rigasummit.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!