Sakarā ar to, ka masu mēdiji apzināti ir maldinājuši Latvijas sabiedrību par Starpkonfesionālās konferences "Nē, pagānisma kultam Latvijā" norisi, vēlamies izteikt savu viedokli un paskaidrot šī pasākuma patieso būtību.

Žurnālistu sniegtajā informācijā norādīts, ka konferences laikā tika zākāti Līgo svētki kā pagānisma kults. Pirmkārt, šīs konferences laikā netika runāts par Līgo svētku būtību, bet gan par šo svētku radītajām sekām. Taču, ja mēs esam aizskāruši šo tēmu, tad gribu uzsvērt to, ka baznīca "Jaunā Paaudze" vienmēr ir iestājusies par Latvijas Republikas suverenitāti un nekad savas darbības laikā nav vērsusies pret latviskumu un Latvijas kultūru. Gluži pretēji, savā draudzē cilvēkos veicinām patriotismu un uzticību Latvijai kā valstij, tautai un tās kultūras mantojumam! Kā ticīgi cilvēki lepojamies ar to, ka tieši kristieši ir daudz ieguldījuši šis valsts un kultūras veidošanā, attīstība un saglabāšanā. Pirmās skolas Latvijā latviešu valodā izveidoja un atvēra kristieši. Latviešu dziesmu svētku pamatlicēji bija garīdznieki un kristīgo konfesiju pārstāvji. Tagad šie svētki ir viens no lielākajiem un unikālākajiem kultūras mantojumiem ne tikai Latvijā, bet pasaulē.

"Jaunā Paaudze" nevēršas arī pret Līgo svētkiem, par ko mums izsaka pārmetumus, bet gan pret grēka manifestāciju, šo svētku laikā. Ne velti daži Līgo svētki un Jāņi ir iegājuši Latvijas vēsturē kā "Asiņainie Jāņi". Miera laikā, šajos svētkos bojā aiziet vairāk par 20 cilvēkiem. Pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ, desmitiem cilvēku ik gadu šīs nakts laikā gūst smagas fiziskas traumas un pat kļūst par invalīdiem. No kristīgās morāles apšaubāma ir arī šo svētku tikumiskā puse, jo tiek popularizētas un apdziedātas no atbildības brīvas seksuālās attiecības. Kristiešiem nekad nebija, nav un nebūs nekā kopīga ar maģiju, māņticību un okultiskajiem rituāliem, kas tiek kultivēti šo svētku laikā. Par šīm traģiskajām sekām atbildību būtu jāuzņemas tiem, kas popularizē grēku un okultismu. Šo svētku laikā līst ne tikai alus, bet gan asinis un asaras. Diemžēl, draudzes mēģinājumi pievērst sabiedrības uzmanību šai problemātikai tiek traktēta un pasniegta (ar masu mediju palīdzību) kā draudzes vēršanās pret latviešu kultūru un tradīcijām – kas ir absolūti nepatiesi. Tie ir atklāti meli un faktu falsifikācija.

Es pats šajā pasākumā nepiedalījos, bet esmu informēts, ka starpkonfesionālajā konferenci "Nē pagānisma kultam Latvijā" apmeklēja aptuveni 100 cilvēki no dažādām kristīgām draudzēm. Okultiska satura grāmatas, kas saistītas ar burvestību, maģiju, zīlēšanu (kuras cilvēki paši kādreiz bija iegādājušies par saviem personīgajiem līdzekļiem), dedzināšana bija katra cilvēka brīvprātīgs lēmums un personīga lieta. Par pamatu šai rīcībai tika ņemts Svētajos rakstos, Apustuļu darbos (19:18-20) teiktais "Daudzi, kas bija kļuvuši ticīgi, nāca atzīdamies un izstāstīdami savus darbus. Un labs skaits to, kas bija nodarbojušies ar burvju mākslām, sanesa grāmatas un tās sadedzināja visu acu priekšā to vērtību noteica un saskaitīja piecdesmit tūkstoš sudraba gabalu. Tā mācība auga un kļuva stipra Tā Kunga spēkā".

Tādēļ visi pārmetumi un apvainojumi, kas ir izteikti draudzei "Jaunā Paaudze" nav nekas cits, kā mēdiju kārtējais mēģinājums nomelnot draudzi. Falsificējot informāciju, masu mēdiji cenšas kurināt reliģisko naidu. Katram cilvēkam Latvijas Republikā ir garantētas domas, vārda un reliģiskās pārliecības brīvība un tiesības paust to publiski. Demokrātiskā sabiedrībā šo tiesību ierobežošana nav pieļaujama. Izmantojot komunisma laika metodes – masu mediji cenšas apmelot un diskreditēt kristīgo baznīcu. Ja reiz runa ir par vandālismu, tad gribētu, lai jūs pievērstu uzmanību Valda Felsberga izteikumiem presē, kurš atklāti paziņo, ka Bībele ir pati okultākā grāmata, pilna agresijas un asiņu un ka to vajag sadedzināt kopā ar Ļeņina darbiem. (raksts Latvijas Avīzē "Pret pagāniem ar šoka terapiju" 31.07.09, autore Līksma Bebre) Un to saka latvietis, kristīgas sabiedrības pilsonis!?

Mūsu valsts himna sākas ar vārdiem: "Dievs, svētī Latviju..." Mēs kā draudze un kā kristieši vēlamies novērst visus šķēršļus (okultismu, zīlniecību, burvestības, vārdošanu), kas traucē Dieva svētībām nākt pār mūsu zemi. Vēlreiz gribētu uzsvērt, ka draudze "Jaunā Paaudze" nekad nav vērsusies pret latviešu kultūru un latviskumu, bet gan pret okultismu, kurš, balstoties uz mūsu ticību un pārliecību, nes graujošas un dažkārt pat neatgriezeniskas sekas cilvēka un visas tautas dzīvei.

Gribu atgādināt, ka 21. gadsimta Latvijā, kas ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, reliģiskā difomācija un cilvēku diskriminācija viņu reliģiskās pārliecības dēļ ir nepieļaujama un ir krimināli sodāma.

Dieva svētības Latvijai un Latvijas tautai vēlot, draudzes "Jaunā Paaudze" mācītājs A. Ļedjajevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!