Foto: Cehs.lv kolāža
Otrdien bija Valentīna diena – visu mīlētāju diena. Kā jau ierasts, mēs iepriecinājām arī savas dzīves mīļotās sievietes, aizvedot tās romantiskās vakariņās uz "Lido". Domājot par ceturtdienas rubriku Delfi Versijās, mēs nolēmām, ka šoreiz iztiksim bez ķengāšanās, provocēšanas un izsmiekla. Sakarā ar šī gada pašvaldību vēlēšanām, nolēmām pretstatīt populārajam un negatīvajam viedoklim mūsu vislabākās domas.

Mūsu mīlestības jūtu bagātību nedaudz ierobežo latviešu valodas vārdu krājums mīlestībai, mums labpatīk izmantot seno grieķu četras izpratnes par mīlestību:

  • Agape – beznosacījuma mīlestība, cilvēka mīlestība pret Dievu, transcendējoša mīlestība;

  • Philia – draudzība, brālīgums;

  • Storge – ģimeniska mīlestība;

  • Eros – iekāre, kaisle, kvēla mīlestība;

"Vienotība"

Vispirms mēs vēlamies izteikt viskvēlākos komplimentus par nosaukuma izvēli, nekas nespēj labāk raksturot šīs partijas būtību kā vārds "vienotība"! Partija ir salīdzinoši jauna, bet tā jau ir paspējusi pārdzīvot visdažādākos pārbaudījumus un šķelšanos. Taču pārbaudījumi to darījuši tikai stiprāku un varenāku! Šāda izturība nebūtu iespējama bez spēcīga partijas mugurkaula un autoritātes, kuru, mūsuprāt, vislabāk spēj raksturot daiļā un graciozā Saeimas frakcijas priekšsēdētāja – Solvita Āboltiņa. Visemocionālākais brīdis bija, kad Jānis Junkurs realizēja sirdi plosošāko pašupurēšanos, kāda pazīstama cilvēces vēsturē, atsakoties no sava mandāta, lai Solvita varētu tikt Saeimā un četrus gadus pašaizliedzīgi, nežēlojot savus spēkus, strādāt Latvijas labā! Ticam, ka nesen publiskotie partiju reitingi, kurā Vienība saņēmusi tikai 4,2% ir rupja, netaisnīga sociologu kļūda, par kuru viņi drīzumā atvainosies.

Verdikts – Agape! Mēs dievinām šo partiju! Tāpat kā Latvijas tauta, jūtam beznosacījuma mīlestību un piedodam pilnīgi visu. Ceha vīru kvēlākā vēlme ir kaut reizi paostīt Āboltiņas matus vai piespiest vaigu pie krēsla, uz kura viņa ir sēdējusi.

"Saskaņa"

Līdzīgi kā Vienotībai, arī vārds "saskaņa" raksturo šīs partijas ietekmi uz Latvijas politisko klimatu. Partija ir atsevišķu nīdēju nicināta un pelta, vainota par līgumiem ar Kremli un turēta aizdomās par aizdomīgiem finanšu darījumiem Rīgas domē un Rīgas satiksmē. Bet mēs to visu uztveram kā skauģu reakciju uz Nila Ušakova veiksmes stāstu. Mūsu skatījumā, Nils Ušakovs ir tas harizmātiskais čalis, kas ir ne tikai atraktīvs, bet arī smagi strādājošs. Kad viņš saņem algu gan kā Rīgas domes priekšsēdētājs, gan kā Rīgas brīvostas valdes loceklis, viņš joprojām mēdz tev piezvanīt un uzaicināt iedzert alu, tā teikt, neaizmirst pacanus no rajončika.

Mums šķiet, ka Nils būtu padevies spiedienam un sabrucis kā maratonā, ja nebūtu pieredzējušā Andra Amerika pleca, kurš spēj nostāties pāri visiem korupcijas skandāliem un stāvēt līdzās Nilam kā viņa vietnieks Rīgas domē un valdes priekšsēdētājs Rīgas brīvostā.

Verdikts – Storge! Mēs gribētu būt Nila ģimenes locekļi, kopā ēst rosolu, uzdzert morsu un vizināties ar džipu.

"Nacionālā apvienība"

Nav otras partijas, kura iestātos par tik cēlām Latvijas vērtībām kā dzīvesziņa, latviešu un Latvijas identitāte. Visi "Nacionālās apvienības" biedri (Raivis Dzintars, Jānis Iesalnieks, Jānis Dombrava, Imants Parādnieks u.c.) reprezentē pirmatnējo spēku un auglību. Jā, ir dzirdēti tādi nievājoši izteikumi, ka Dombrava atgādina domāt nespējošu Frankenšteina briesmoni vai glūņu no Adamsu ģimenes, vai, ka Jānis Iesalnieks tīksminās par totalitāru režīmu un āriešu rases idejām, taču ne velti ir teiciens – nespried par grāmatu pēc tās vāka!

Dombrava ir stalts kā ozols, savukārt Iesalnieka jaunības dienu izteikumi internetā ir vērtējami tāpat kā Donalda Trampa "ģērbtuvju sarunas" par grābšanu pie čožas. "Nacionālā apvienība" neatlaidīgi cīnās par demokrātijas stiprināšanu Latvijā, mūsu tautiešu nekrustošanos ar citām nācijām vai rasēm, patvēruma nesniegšanu kara bēgļiem, tiesību un pašnoteikšanās ierobežošanu sievietēm, seksuālo un nacionālo minoritāšu pārstāvjiem.

Verdikts – Eros un Philia! Mēs gribam pavadīt dienas ar staltajiem apvienības vīriešiem, kopīgi kuļot labību ar spriguļiem, un vakaros mēs aplietos ar rapšu eļļu un nodotos grieķu-romiešu cīņām, dienas noslēdzot, mēs atsietu Lielvārdes jostas, atsegtu savus muskuļotos ķermeņus smaržīgā pirtiņā.

"Zaļo un zemnieku savienība"

Latvija - kontrastu zeme. Ziema stindzina, vasara karsē, zemnieki izdragā laukus, zaļie iet ar viņiem politikā. Cilvēki mēdz ķengāties, ka ZZS sastāv no tupiem pagastvečiem. Taču mēs redzam cauri šai skaudībai - tie ir izdarīgi DARBA CILVĒKI, dzimuši ar pesticīdu vienā un gaisa piesārņojuma mērītāju otrā rokā. Jā, varbūt ne tie uz ārišķībām vērstākie cilvēki. Ne tie spožākie runātāji. Ne tie dziļākie domātāji. Ne tie modīgākie pilsētas dendiji. Bet, nolādēts, darba cilvēki!

Kā jau katrs organisms, tas ir tik spēcīgs, cik spēcīgs ir tā mugurkauls un ZZS ir viens no spēcīgākajiem mugurkauliem – Aivars Lembergs! Mēs ļoti augstu godājam Lemberga kungu! Uzskatām, ka Aivars Lembergs ir Latvijas paraugpilsonis, kurš ir tikai labvēlīgi ietekmējis Latvijas politisko, ekonomisko un ārpolitisko vidi! Arī pret viņu ir vērstas virknes ar negācijām un krimināllietām, bet nekas no tā nav spējis novērst viņu no pašaizliedzīgā darba Latvijas labā. Mēs uzskatām, ka Ventspils domes priekšsēdētāja amatā viņš ir spējis noturēties, pateicoties vecāka gājuma cilvēkiem, jo pensionāri, līdzīgi kā suņi, instinktīvi jūt vai cilvēks ir labs.

Verdikts – Philia un Storge! Nav nekā īstāka par māliem aiz zemnieka nagiem, mēs šos ļaudis uzskatām par godīgākajiem un patiesākajiem cilvēkiem, kas nekavēsies pateikt "kā ir!". Būtu, protams, laimīgi, ja mums būtu sanācis piedzimt Aivara Lemberga pārtikušajā ģimenē, bet kā Laima ir lēmusi, tā roltonus ir ēduši.

"KPV"

Partija ir tikko dibināta un tās stāsts jau sāk atgādināt pasaku "Kaķīša dzirnavas"! Artuss Kaimiņš bija izcīnījis gan savu autoritāti, gan materiāli nodrošinājis partijas izveidi, bet kā jau pie mums tas notiek ar cilvēkiem, kas grib strādāt Latvijas labā, viņu izvilka caur dubļiem un vircu, apvainojot par mahinācijām ar finanšu līdzekļiem un aizdomīgiem finanšu avotiem. Jau no paša sākuma, vadot raidījumu "Suņubūda", Artuss Kaimiņš lika saprast, ka cīnīsies pret korumpētiem ierēdņiem, neefektīvu valsts pārvaldi un oligarhu ietekmi. Tāpēc ir pašsaprotami, ka tiklīdz viņš aiz saviem vārdiem sāka likt arī darbus, Saeimā filmējot citu deputātu neizdarības, viņš kļuva nevēlams.

Uzskatām, ka Kaimiņa kungs ir nevainīgs visās apsūdzībās, ka viņa vārds un gods ir aptraipīti ar meliem, un, ka viņa plāns Latvijas attīstībai (lai kāds tas arī nebūtu) ir mūsu vislabākā iespēja apsteigt igauņus! Artus, turies, mēs ar Tevi!

Verdikts – Eros! Mēs gribētu, kaut Artuss vēl vairāk pieņemtos svarā, lai mēs varētu savienoties, ieslidinot rokas starp viņa miesas krokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!