Foto: LETA

Lasu šo, it kā izglītota cilvēka sacerējumu, bet, tomēr kaut kā man tajā prāta un domu sacepumā pietrūkst. Izlasot līdz galam, saprotu – gara trūkums.

Ja mēs šo lasītu kā kāda garāmgājēja izteikumu, tad vēl varētu saprast, jo "pa spundi" barotu ļautiņu mums netrūkst. Šis ir īpašs gadījums, jo runā politiķis, Saeimas deputāts. Atbildība par vārdiem mūsu valstī ir sveša lieta, tāpēc arī deputāti Saeimā melo un var atļauties tiražēt savus un svešus melus. Klaji meli, kurus tā patīk tiražēt komunistiskai Ķīnai pasaulē, un pseido sociāldemokrātiem, Kremļa un Ķīnas komunistu sabiedrotajiem (līgumpartneriem) Latvijā – politiskajai partijai "Saskaņa".

Deputāt, beidziet melot, jeb taisīt sev lētu publicitāti tikai lai izpelnītos Ķīnas komunistu uzaicinājumu un, iespējams, apmaksātu "darba" komandējumu uz vareno ĶTR!

Esam Eiropas Savienības (ES) valsts un, paldies Dievam, pieturamies pie ES un Eiropas Komisijas (EK) Augsto pārstāvju viedokļa, un neskaitāmām rezolūcijām, un aizrādījumiem Ķīnai par izvērsto politiku Tibetā un genocīdu (oi, politkorektie atvainojiet, tur tiek lietoti mīkstāki vārdi) pret Tibetas tautu, bet nav brīnums, ka deputāts Potapkins melo, jo, ja savulaik kāds pozīcijas deputāts Ojārs Ēriks, Saeimā pieredzējušāks un izglītotāks par Potapkinu atļāvās tādus melus, kuri izbrīnīja pat daudzus viņa kolēģus un lieta tika skatīta Saeimas "Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā", tagad Potapkins savu slinkumu (vai nemācēšana lasīt EK dokumentus) aizstāj ar melu pavairošanu.

Viens "izglītotais" salīdzina leģitīmās vēlēšanās ievēlētu trimdas valdību ar Doņeckas separātistu līderiem, Potapkins ņem piemēru un iet tālāk – salīdzina Dalailamu ar Lindermani... Bravo!

Ir smieklīgi un analfabētiski no Saeimas deputāta puses kaut ko pārmest ārlietu ministram vai Saeimas priekšsēdei, par kaut kādu "strausa politiku" jeb neiebilšanu, ja Latvijā ierodas Viņa Svētība (VS) un pēc deputātu iniciatīvas tiekas ar viņiem. Arī atgādināt Ķīnas pārstāvjiem par cilvēktiesībām Tibetā laikā, kad, tā pat kā mūsu sabiedrotie - Eiropas Savienība, Eiropas Komisija, Tibetas trimdas valdība un VS Dalailama piekrīt vienotai Ķīnai un Tibetai Ķīnas sastāvā, tikai aicina ievērot Ķīnas konstitūciju, kā arī ievērot to tautu tiesības uz reliģiju, kultūru un valodu, kas ir dota autonomajiem apgabaliem Ķīnā.

Jau kuro gadu VS Dalailama nepilda politiskā līdera lomu, tam domāta Tibetas trimdas valdība, kura gana veiksmīgi darbojas, tikmēr Ķīnas kodollielvara turpina baidīties no mūka, kura līdzcietība un mīlestība pret visu dzīvo ilgāk, ir stiprāka par "visu nopirkšanas spēju" un dzīvo pāri visām robežām. Tikmēr līdzskrējēji "potapkini un co" pieturas pie ķīniešu sakāmvārda "iztukšo glāzi ar pirmo" (jeb ķīniski gan bei), kā arī cer uz uzslavu, pa plecu uzsišanu un varbūt kādu Ķīnas "Rolex" sev uz rokas, gaidot nākamo zvanu no Ķīnas vēstniecības.

Savā rakstā deputāts, pieminot ASV un kaut kādu seriālu, izliekas nezinām, ka pirms nedēļas ASV prezidents pieņēma un tikās ar VS Dalailamu. Varbūt tomēr laiks nokāpt no seriāliem realitātē?

Deputāt Potapkin:

1. Beidziet biedēt un draudēt it kā Ķīna un Krievija ir vienīgās valstis pasaulē, kuras glābs Latvijas ekonomiku! Pēdējo gadu laikā gana esam atēdušies šo bezjēdzīgo biedēšanu no jūsu sabiedrotajiem kaimiņiem Kremlī.

2. Ir vasara un brīvāks laiks lai pārdomātu savu "PīāRēšanos". Ja ir sapratne, kur un kā sameklēt EK rezolūcijas, aicinu ar tām iepazīties!

Neskaitot n-tos "Amnesty International" un "Human Rights Watch" ziņojumus līdz pat šodienai, te būs dažas sākotnējās EK rezolūcijas Tibetas sakarā:

● Par Tibetu. P6_TA (2006) 0465. 2006.26.10.

● Par Tibetu. P6_TA (2008) 0119. 2008.10.04.

● Par Tibetu. P7_TA (2010) 0449. 2010.25.11.

● Par Tibetas valdības vēlēšanām. P7_TA (2011) 0158. 2011.07.04.

● Par Tibetu. P7_TA (2011) 0474. 2011.27.10.

● Par cilvektiesību stāvokli Tibetā P7_TA (2012) 0257. 2012.14.06.

● ES vārdā sniegtā Augstās pārstāves Ketrinas Eštones (Catherine Ashton) deklarācija par tibetiešu pašaizdedzināšanās gadījumiem 17831/1/12 REV 1. 2012.14.12.

Kamēr deputāts apjēdz sava "PīāRa" fiasko, tikmēr Saeimas "Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai" vajadzētu skatīt šī deputāta publiskos izteikumus un melus. Ceru uz rīcību!

Kecjani, Potapkini, tā pat kā arī citi, un arī Skuja, tai skaitā – nāk un iet, bet Dalailama bija un būs! Šodien viņam ir dzimšanas diena – daudz laimes dzimšanas dienā Jūsu Svētība!!!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!