Foto: Reuters/Scanpix
29.februāris radīja haosu to prātos, kas gribēja balsot par Putinu. Pēc vīriešu dienas nedēļas plosta kremļeviki nepievērsa uzmanību garā gada specifikai. Kalendārā uzreiz noplēsa septiņas lapiņas un aizgāja balsot... sestdienā, jo domāja, ka ir jau 4.marts. Tur viņus neņēma pretī, jo nupat bija sākuši aizpildīt biļetenus, ierakstot "Za Putina!" "Mi, bļ.. Berļin vzjali!" – balsotāji lamājās, taču pa rokai bija tikai pudele vodkas "Muzhik" nevis Špagina automāts. Pēc šāda "zalpa" mužiks pamodās tikai 5.martā pret vakaru, tāpēc arī 4. pie vēstniecības rindu nebija. To novērtējot, arī divi vienīgie piketētāji satina makšķeres un aizbrauca ķert meža vymbu. Dārza karpas vēl gulēja. Tik un tā Latvijā vēlētāju aktivitāte bija tikpat liela kā Čečenijā.

Djukovs pret Karapetjanu

Latvijas Ārlietu ministrija un Drošības struktūras parādīja zibenīgu reakciju, pasludinot par "persona non grata", jeb tautas valodā – "rediska" - krievu vēstures ģēniju Djukovu. Viņš jau bija paspējis izstaigāt visas Daugavpils skolas, uzstāties Zilupes kultūras namā, nodziedāt PSRS himnu "Arēnā Rīga" un atvest izstādi "Aizvestie bērni", taču tur izrādījās tikai bildes, kā Putins kopā ar Urlanoviču šauj pie koka piesietus "kabanus". Paņēma ciet, kad viņš pogāja vaļā bikšu priekšu pie bronzā kaltā Upīša un jutās vīlies, jo domājis, ka šis esot Ulmaņa piemineklis. Sākumā Djukovam pat nepievērsuši uzmanību, jo domājuši, ka čurās kārtējais brits.

Krievijas atbilde bija zibenīga. Tur par nevēlamu tika pasludināts "Cilvēki tur" režisors Aiks Karapetjans, visa Maskavas armēņu diaspora, Misha Galustjans, kā arī armēņu radio. Karapetjans ar savu filmu esot uzlējis samazgu spaini ne vien Purčika, bet arī Tambovas, Siktivkaras, Arzamasas krieviem. Salīdzinot ar Ļubercu vai Penzas bratvu, rīdzinieki gan esot galīgie hļupiki.

Politisko tarakānu līšanu no kastītēm Latvijā turpinājās. Dakterim Slakterim, Mistera 20% draugam Krastiņam sekoja Rokeris Repše, un visi jau sāka gaidīt arī Zīgeristu, jo "Latgalītē" sākuši tirgot banānus. Joachims bija gatavs, taču ar vienu stingru noteikumu, ko aizsūtīja Druvietei, Baltiņai, Blinkenai, Poriņai, Kursītei un Purmsātu skolas direktoram –jāatrisina viņa uzvārda rakstības jautājums. Vāciski Siegerist ir uzvarētājs. Bet, kad bauri latvieši sāk rakstīt Zīgerists, sanāk pavisam nelāgi – Ziege vāciski ir kaza... Latvijai ir jāpasaka skaidri un gaiši – vai tā grib pārmaiņas, vai arī turpinās izdot rīkojumus 2., 4. 6., 8. un cīnīsies pret oligarhiem bez manis. Tas ir Joachim Siegerist!

Televīzijā, kā sarunājuši, visi kanāli sāka rādīt seriālu "Ķirzakas smaids", kas būtu mājiens, ka drīz nāks arī Birkavs. Kad no ledus būs brīva Daugavgrīva, atburās arī "Milda" un viens no iedzīvotāju reģistrā sastopamajiem daudzajiem Māriem Gaiļiem, bet varbūt arī visi kopā. Kad jūra vēl vairāk iesils, no tās iznāks Indulis kā Ādams bez Ievas Ādams. Bet varbūt arī ar viņu... Un visi ar jauniem spēkiem gribēs darboties tautas un valsts labā. Vienīgi Vilis turpināja spēlēt golfu Floridā un viņam no šīs muļķu tautas neko nevajag. Savukārt, Kalvītis turpināja mierīgi sēdēt hokejā un piedraudēja, ja viņu neliks mierā, aizbrauks uz Abreni un nodibinās Pabrika vārdā nosaukto kolhozu.

Višņakovs pret Vešņakovu

Finanšu Vilkam, divreiz nedēļā šurpu turpu uz Briseli, Strasbūru, Atēnām, un Berlīni lidojot ar "Bombardier" traktoriem, bija tā sabombardētas bumbādiņas, ka Savicka hawks uzlidojumu viņš neizturēja un paņēma Rīgas "Dinamo" savā bilancē. Galviņš ātri tika noformēts par montieri Latvenergo, visi trīs brāļi Rēdlihi par pārmijniekiem Latvijas dzelzceļā, Sotnieks par stjuarti "AirBaltic", Cibuļskis Latvijas televīzijā kopā ar Rubeni spēļu pārtraukumos intervēs Cibuļski, Bukarts būs kārtībnieks Valsts policijā, bet abi Duļevski viens otru meklēs Latvijas mežos. Ozoliņš tika pie modeļa amata Latvijas Bankā un turpmāk tieši viņš būs uz pieclatnieka. Problēma radās ar Ņiživiju, kuru turpināja vajāt Valodu inspekcija, tāpēc nebija iespējams noformēt nevienā darbā. Nākamā problēma bija ar Holtu un pārējiem ārzemniekiem. Lai viņus pieņemtu darbā, bija jātaisa konkurss. Sējēju aizstāja Pļāvējs un Krāvējs no Iepirkumu uzraudzības biroja. Pēc nolikuma bija jāizvēlas lētākais piedāvājums. Kamēr tur salīdzināja cenas, citi šos jau bija pārtrumpojuši un "Dinamo" atlika vien Arnasonam, Melinam un Šindelam līdzīgi vargi. Nekādi nevarēja atrast arī pienācīgu amata aprakstu Pekam, taču soms somam soms un izglāba "K-Rauta", kur tagad Rautakalio būs konsultants Iepakojuma un somu nodaļā. Ja neiedos viņam kurvīti.

Tikmēr "Dinamo" latviešu kopiena savām ultrām (nekaukt ar urlām!) iesniedza protesta notu par atklātu diskrimināciju. Spēlēs pret "Torpedo-Gazovik" tribīnē bija viens plakāts latviešu valodā "Dinamo, gāzi grīdā" un viens – krievu. Ņiživijam vienam pašam plakāts un viens uz 15 latviešiem. Kur vēl uzskatāmāku nevienlīdzības piemēru!

Latvijas Futbola federācijā vienīgo, kas prata rakstīt latviski, bija nopļāvusi Jelgavas gripa. Bet tieši tobrīd vajadzēja sūtīt izsaukumu uz spēli. Sagadījās, ka Polijā spēlējošā Višņakova vietā uz izlasi tikai izsaukts Krievijas vēstniecībā strādājošais Vešņakovs. Sākumā viņš nepiekrita, jo baidījās nepaspēt atpakaļ uz Putina vēlēšanām. Taču tad parēķināja, ka Kazahstānā arī būs vēlēšanu iecirknis. Atkal nepiekrita, jo izrādījās, ka spēlēs Antālijā. Tur pēc iepriekšējām vēlēšanām gan vairs nebūšot iecirkņa. Krievu tūristi to esot izdemolējuši, piekāvuši aģitatoru, kas izrādījās nevis turks, bet jakuts, kas tirgoja pižikus ar Putina torsu. Tad "izdrāzuši" kādu bārmeni, kas nevarēja ieliet "cinandali", bet piedāvājis tikai "minassali". Starkovs arī vairs nelūdzās, bet varbūt tā bija kļūda. Vismaz tam tiesnesim Banariu fonariu būtu uzlicis.

Valdis I pret Valdi II

Kurš ir Valdis I un kurš Valdis II nepateikšu, un tas arī nav svarīgi. Deputāts Valdis ar tukšu aploksni klīda par Ministru kabineta gaiteņiem līdz atrada otra Valda kabinetu un izvirzīja ultimātu. Arī ZRP vajagot vismaz divus premjera ārštata padomniekus. Ja reiz viņa ārštata padomnieks Pičuks no lielās ģimenes, kā izkāpa no karietes, tā lika galdā 6600 latu. Bet viņa mīļā Kukulīte, būdama Ārlietu ministra padomniece, dāvanu nevarot atļauties. Ko partija lai iesāk ar 7,50 LS mēnesī. Tur pat ziepēm un tualetes papīram birojā nepietiek! Ja nedošot, iešot prom no koalīcijas. Atpakaļ uz Traumām. Bet varbūt pat uz zvēru dārzu.

Dažas dienas pirms Mūzikas ierakstu balvas pasniegšanas, pie kāda reiz slavena ķirurga ieradās rīkotāji un lūdza, vai Shipsy nevarot uztaisīt trešo roku, jo pastāvot drauds, ka balvu būšot vairāk, kā paņemt četrās. Taču bija atnākuši bez aploksnes, tāpēc ķirurgam nebija iedvesmas un roka sanāca tāda, ka pat 100 gramus nespēja noturēt. Kur nu vēl vērtīgo balvu. Doma, ka ražošanas procesa stimulēšanai vajadzējis uzaicināt "ACDC", kas vismaz pāris reizes nograbinātu "Thunderstruck" ar slaveno piedziedājumu "Zat-lers!", aplaimoja par vēlu. Kas par vēlu, tas par skādi. Tad nu nācās veikt manipulācijas ar žūriju. Labi, ka ar kūpošu katliņu parādījās Jana un vairāk par trim balvām Pandas nedabūja. Reiniks tikai vienu, toties dabūja trīs džāras no Baltijas jūras. Kultūras ministriene Gremde svinīgajā vēstījumā mūziķiem atšķirībā no savas priekšteces, kas visas runas sajauca jau pirmajā rindkopā, no galvas nolasīja eposu "Lāčplēsis" un vēl nodziedāja Dezdemonas āriju un nodejoja "Sirtaki". Balvu viņai neviens tā arī neiedeva. Nav Viegli. Bet arī Raimonds Pauls, Zigis Liepiņš, "REO", Viktors Lapčenoks, Ogres TK KN estrādes orķestris, "Eolika", "Prāta Vētra", "Borowa MC" balvas nedabūja.

Tikmēr Jūrmala turpināja liet asaras par "Jauno vilni", kas jau iekārtojās banānu republikā Sansitijā, kurai pirms 20 gadiem pamatus bija mūrējuši Latvijas ceļa celtnieki. Tikmēr Žaklīna, tērpusies pikantā apakšveļā, ar biedru grupu gribēja, lai "banānu" tituls paliktu tepat. Tāpēc rakstīja vēstuli Paulam, lai viņš aizbrauc pie Pugačovas, šī uz Abramoviča jahtas paēd vakariņas ar Kobzonu, bet Josifs uz GUMa tahtas pasēž ar Krutoju un lietu atrisina. Pauls saberzēja rokas un strupi noskaldīja: "Tādas vēstules var rakstīt kaut vai Angela Merkele un Čičelīna, kaut Māte Terēze un Jaunava Marija. Kopš esmu fuktukā man tas "Jaunas vilnis" ir pie kājas, teikšu atklāti. Tā arī pasakiet krutajam Dombrovskim! Arī Truksnim, Tampem un Trampam! Manis tur nebūs." Visi citi būs, jo biļetes tirgo arvien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!