Vakar Rīgas apgabaltiesa savulaik jauno daudzsološo juristu Arni Nīcgali attaisnoja kukuļa izspiešanā, bet notiesāja par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem. Šis ir jau otrais gadījums pēdējo mēnešu laikā, kad par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu notiesā personu, kuru sākotnēji presē dēvē par kukuļņēmēju. Tiesa, Didzis Azanda, atšķirībā no Nīcgaļa, bija valsts iestādes darbinieks
Interesanti, ka jau kopš 1996.gada presē, rakstot par prokurora apsūdzību Nīcgalim, tiek stāstīts sekojošais: Nīcgalis, būdams maksātnespējīgās kompānijas "Recept Holding" (RC) administrators, uzzinājis ka šis uzņēmums, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas, savus ieņēmumus no darījumiem pārskaitījis ārzonas firmai "Signet Enterprises". Draudot šo informāciju nodot prokuratūrai, Nīcgalis RC prezidentam Vladimiram Kuļešovam pieprasījis 100 tūkstošus dolāru, kuru nodošanas brīdī jurists aizturēts.

Tātad faktiski tiesībsargājošās iestādes atzīst, ka RH slēpis nodokļus un šo faktu izmanto par argumentāciju, ceļot apsūdzību pret Nīcgali. Rodas jautājums, kāpēc tad pie atbildības netiek saukti paši nodokļu nemaksātāji. Prokuratūrā "DELFI Versijām" paskaidroja, ka RH nodokļu nemaksāšanas lieta ir Finansu policijas (FP) kompetencē un netika izmeklēta saistībā ar Nīcgaļa lietu.

Jāpiezīmē, ka RH pirms maksātnespējas palika valstij parādā ap 2.8 miljonus latu, ilgāku laiku turēdamies vadošajās vietās lielāko budžeta parādnieku sarakstā. Līdzīgi, kā gadījumā ar visu laiku lielāko parādnieku valstij SIA "Agis", ko arī izmeklē FP, jau vairāk nekā piecus gadus šajā lietā nav jūtama rezultāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!