20.septembrī LTV 1 plkst. 21:55 raidījumā “Vakara intervija” saruna ar kinoleģendu, serbu režisoru Emiru Kusturicu.
Mokra Gora – neliels ciemats pie Serbijas un Bosnijas robežas. Mečeņika kalna virsotnē jau pa gabalu var redzēt tādu kā ugunsdzēsēju torni ar krustu galā, blakus neliela baznīca un kādas padsmit koka mājas. Ceļu uz kalna virsotni var atrast, prasot vietējiem, kur te dzīvo Emirs Kusturica un kuru te pazīst visi, arī tie, kuri nav redzējuši nevienu no viņa filmām.

Serbs Emirs Kusturica tagad ir režisors, kura filmas “Pazeme”, “Arizonas sapņi”, “Melnais kaķis, baltais kaķis” ir kļuvušas par reliģiju, un kurš pats vēl aizvien apgalvo, ka dzimis nekurienē – bijušajā Dienvidslāvijā un kurš jau 20 gadus ir Eiropas kino leģenda. Mokra Gorā Emirs Kusturica filmēja savu jaunāko filmu “Dzīve ir brīnums” un tagad, pēc filmas uzņemšanas, te būvē kaut ko līdzīgu Trīra “Dogvilas” ciematam, kur viņš sakās atradis vietu savām svešinieka izjūtām zemē, kurā viņš piedzimis, bet kura vairs neeksistē.

Raidījuma “Vakara intervija” veidotāji septembra sākumā ar Kusturicas labvēlību vēroja ciemata būvniecību, kuram jātop gatavam līdz septembra beigām, kad te notiks filmas “Dzīve ir brīnums” oficiālā pirmizrāde. Raidījumā arī ekskluzīva saruna Mokra Gorā ar Emiru Kusturicu par to, kāpēc vēsturei nav loģikas, kāpēc dzīvnieki ir labāki aktieri par cilvēkiem, kas ir tas, kas katrā cilvēkā mīt no čigāna un kāds kino pagarina cilvēka dzīvi.

Raidījumu vada Gints Grūbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!