Foto: Publicitātes foto
Ekspremjeram Valdim Dombrovskim (V) ir izredzes ieņemt ietekmīgu eirokomisāra portfeli, tomēr vēl ir pāragri par kaut ko runāt, jo gaidāmas dalībvalstu diskusijas un kompromisu meklējumi, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa pieļāva, ka gaidāmajā samitā Briselē 30.augustā varētu tikt nosaukts komisāru sastāvs, gan arī augstais pārstāvis ārlietu un drošības politikas jautājumos. Ja dalībvalstis spēs vienoties, tad jau septembrī notiks jauno eirokomisāru noklausīšanās un oktobrī varētu tik apstiprināta jaunā komisija.

"Ne tikai mēs esam lepni par savu kandidātu, arī citas valstis vēlas ietekmīgus portfeļus," sarežģītā sarunas rezumēja Šteinbuka.

Viņa ir pārliecināta, ka Dombrovskim ir attiecīgā pieredze un zināšanas ekonomikas un finanšu jomā, kur viņš justos "kā zivs ūdenī".

Jau ziņots, ka saistībā ar Dombrovska pagājušā gada izteikumu interpretāciju par Katalonijasneatkarības atzīšanu Spānija negrasās likt šķēršļus viņam ieņemt nozīmīgu amatu Eiropadomē, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā Spānijas Ārlietu un sadarbības ministra Hosē Manuelu Garsiju-Margaljo vēstule ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (V).

Iepriekš ziņots, ka Dombrovskis varētu ieņemt Eiropadomes priekšsēdētāja, vai komisāra amatu, kas saistīts ar ekonomikas un finanšu jomām. Sarunā ar aģentūru LETA deputāts iepriekš norādīja, ka tiek izskatītas dažādas versijas par Eiropas Komisijas (EK) iespējamo sastāvu, taču runāt par konkrētiem amatiem esot pāragri, jo EK nākamais prezidents Žans Klods Junkers gatavo priekšlikumus jaunām komisāru kompetenču jomām.

Vaicāts, vai būtu gatavs ieņemt ES finanšu sistēmas pārrauga amata vietu, Dombrovskis tolaik atgādināja, ka viņa interešu sfērā ietilpst ekonomikas un finanšu jomas, taču nenoliedza šādu iespēju.
"Teorētiski par to varētu runāt," atzina Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!