Foto: PantherMedia/Scanpix
Eiropas Komisija (EK) atklājusi sacerējumu konkursu ar nosaukumu "Tik līdzīgas. Tik atšķirīgas. Tik eiropeiskas." Jaunieši no visas Eiropas ir aicināti dalīties ar savu viedokli līdz 1000 vārdiem garā sacerējumā, portālu „Delfi” informēja EK pārstāvji.

Sacerējumam jābūt par vienu vai abiem jautājumiem saistībā ar Eiropas Savienības paplašināšanos: "Kāda ir tava pieredze paplašinātajā Eiropas Savienībā?" vai "Kā paplašinātā Eiropas Savienība var risināt nākotnes izaicinājumus?"

Sacerējumu konkurss notiks līdz 2015. gada 27. februārim (pusdienlaikam pēc Viduseiropas (CET) laika), un tas ir atvērts jauniešiem, 28 ES dalībvalstu pilsoņiem, vecumā no 18 līdz 25 gadiem.

Nacionālās žūrijas katrā valstī izvēlēsies vienu uzvarētāju, kurš tiks uzaicināts uz trīs dienu mācību apmeklējumu Briselē. Sacerējumi, kas būs ieguvuši galveno balvu, arī tiks publicēti Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē un tiks piedāvāti publicēšanai Eiropas vadošajiem plašsaziņas līdzekļiem.

"Mūsu paplašināšanās politika ir Eiropas miera projekta stūrakmens. Palīdzot mūsu draugiem tuvināties ES, veicinām stabilitāti un labklājību mums kaimiņos. Esmu pārliecināts, ka šajā sacerējumu konkursā taps aizraujoši un radoši darbi, un tas iedvesmos jaunu eiropiešu paaudzi nākotnē veidot mums kopējas mājas," konkursa norisi komentē Eiropas kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu komisārs Johanness Hāns.

Lai iegūtu vairāk informācijas par sacerējumu konkursu un dalību tajā, apmeklējiet tīmekļa vietni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!