NHL kluba Detroitas "Red Wings" zvaigzne un Kanādas izlases kapteinis, 37 gadus vecais Brendans Šenehens Pasaules čempionāta divos mačos izdarījis divus precīzus metienu. Tieši Kanādas izlase būs Latvijas valstsvienības nākamais pretinieks turnīra otrajā kārtā, tāpēc pēc spēles Kanādas hokeja leģenda dalījās pārdomās gan par čempionātu kopumā, gan par gaidāmo spēli ar Latviju.
Pēc spēles ar ASV izlasi, ko kanādieši uzvarēja ar 2:1 Šenehens atzina, ka pasaules čempionāts ir lieliska iespēja gūt pieredzi jaunajiem hokejistiem.

"Katra spēle, ko šeit aizvadām, mums ir ļoti nozīmīga," sacīja Šenehens. "Ziemeļamerikāņi un eiropieši pēdējo 10, 15 gadu laikā daudz iemācījušies viens no otra. Tagad eiropieši kļuvuši fiziski spēcīgāki, kamēr amerikāņi labāk apguvuši ripas kontroli un driblu".

Šenehens arī sacīja, ka Eiropas tiesāšanas maniere būtiski neatšķiras no tiesāšanas NHL un arī tur pretinieku nav atļauts kavēt vai turēt.

Vaicāts par Pitsburgas "Penguins" zvaigzni Sidniju Krosbiju, kanādiešu kapteinis uzsvēra, ka Krosbijs ir īpaši talantīgs, viņš ir komandas līderis un arī kapteiņa palīgs, kurš var vest komandu aiz sevis. "Sidnijs spēlē triecienmaiņā un, kad viņš ir uz ledus, tu aizmirsti par viņa jaunību un vienkārši apzinies viņa talantu".

Runājot par Kanādas nacionālo izlasi, Šenenens atzina, ka 12 gadus nav spēlējis Kanādas valstsvienībā. "Detroitai šī sezona beidzās neveiksmīgi, gribējās vēl spēlēt un šī ir iespēja to darīt ar jaunajiem Kanādas hokejistiem," sacīja Šenehens.

Latvijā slavenais hokejists viesojas pirmo reizi un pagaidām vēl nav paguvis tā īsti iepazīties ar pilsētu, bet cer to izdarīt tuvākajās dienās. No nākamās spēles ar Latvijas izlasi kanādiešu kapteinis gaida lielisku atmosfēru un cer, ka spēle sagādās daudz prieka.

"Latvijai ir brīnišķīgi fani, un cik tad bieži dzīvē gadās spēlēt pret pūli, kā tas ir šeit? Ne pārāk bieži, tādēļ domāju, ka tā būs brīnišķīga pieredze abām komandām," teica Šenehens.

Par Latviju viņš zinot to, ka hokeja kaislības šeit sit augstu vilni, Latvijai ir ļoti laba komanda un hokejs šeit ir sporta veids numur viens. Divās aizadītajā spēlēs Šenehens guvis divus vārtus, bet vaicāts par to, cik viņš cer iemest Latvijai, pieredzējušais hokejists uzsvēra, ka galvenais būs izcīnīt uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!