Foto: IIHF

ASV vīriešu hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta mačā sameta desmit ripas Kazahstānas vārtos, kamēr Austrija sekmīgās meistarsacīkstes turpināja ar uzvaru pār Norvēģiju.

ASV hokejisti Ostravā Kazahstānu uzveica ar rezultātu 10:1 (4:0, 3:0, 3:1).

Mets Boldijs uzvarētājiem izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, trīs vārti un viena rezultatīva piespēle bija Breidijam Tkečakam, 1+4 iekrāja Džonijs Gudro, trīs rezultatīvas piespēles bija Zekam Verenskim, bet pa vieniem vārtiem guva Broks Nelsons, Kevins Heiss, Gevins Brindlijs un Lūks Kanins. Kazahstānai vienīgos vārtus guva Alihans Omirbekovs.

Ņikita Bojarkins ielaida septiņas ripas no 45 metieniem, bet Andrejs Šutovs - trīs no 13. Kazahstānas izlase pa Aleksa Nedeļkoviča sargātajiem vārtiem meta 14 reizes.

Dienas pēdējā spēlē Ostravā Latvija tiksies ar Slovākiju.

B grupā Zviedrijai piecās cīņās ir 15 un nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā. ASV guvusi 13 punktus sešās spēlēs, Vācija -12, bet Slovākijai ir 11 punkti piecās cīņās. Latvijai ir septiņi punkti, Francijai - četri un Kazahstānai - trīs punkti, bet Polijai ir viens punkts.

Savukārt austrieši Prāgā norvēģus uzvarēja ar rezultātu 4:1 (0:0, 3:0, 1:1).

Pēters Šnaiders austriešiem guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, tāpat precīzi metot arī Dominikam Cvergeram un tukšos vārtos Mario Hūberam, kamēr trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Marko Rosi. Norvēģiem vienīgos vārtus guva Sanders Engebrotens.

Vārtus sargāja Dāvids Kikerts un Henriks Haukelanns, abām izlasēm izdarot pa 27 metieniem katrai.

Vēlāk cīņā par pirmo vietu apakšgrupā tiksies Šveice un Kanāda.

A grupā Čehijai sešās spēlēs ir 15 punkti, pa 14 punktiem piecās spēlēs ir Šveicei un Kanādai, visām trim komandām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Somijai un Austrijai ir septiņi punkti piecās un sešās cīņās, Dānija sešos mačos ir sakrājusi sešus punktus, Norvēģijai ir trīs punkti, bet Lielbritānija pie punktiem nav tikusi.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!