Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis apstiprina TP vecbiedra Gundara Bērziņa aizdomas, ka referendumā piedāvāto Satversmes grozījumu pieņemšana varētu novest līdz lata devalvācijai.
Kučinskis pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja, - ja tiktu atbalstīta piedāvātā Satversmes grozījumu redakcija, "pēc katrām vēlēšanām notiktu revīzija". Satversmes grozījumi, kas ļautu tautai atlaist Saeimu, traucētu parlamentam strādāt un pieņemt nepopulārus lēmumus, piemēram, kontekstā ar nākamā gada budžetu tādi būšot jāpieņem. Savukārt, ja Satversme būtu grozīta, tad politiķi baidītos tos pieņemt un "saglabātos lejupejoša līkne" ekonomikā, kas varētu novest pie lata devalvācijas, uzskata TP frakcijas vadītājs.

Jau vēstīts, ka Bērziņš iepriekš izteicies, ka gadījumā, ja tiks atbalstīti Satversmes grozījumi, var notikt lata devalvācija. To gan noraidīja eksperti un šādus izteikumus asi kritizēja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kas pati piedalījās referendumā un balsoja par Satversmes grozījumiem.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!