Kopumā 84 uzņēmumi un fiziskās personas, kuru parādi budžetam pārsniedz 300 000 latu, oktobra sākumā valstij bija palikuši parādā 55,65 miljonu latu nodokļus, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Valsts lielākais nodokļu parādnieks, tāpat kā pirms mēneša, ir nekustamo īpašumu jomas uzņēmējs Andrejs Danengiršs, kura saistības pret valsti 1.oktobrī bijušas 2,29 miljoni latu. Otrais lielākais nodokļu parādnieks ar 2,24 miljonu latu parādu ir SIA "WTW-Pro", bet trešajā vietā ar 1,99 miljonu latu parādu ierindots Agris Krūze, kurš VID veidotajā nodokļu parādnieku sarakstā minēts jau 2003.gadā.

Trīs lielākie nodokļu parādnieki - Danengiršs, "WTW-Pro" un Krūze - oktobra sākumā valstij bija palikuši parādā 6,53 miljonus latu.

Ceturtajā vietā starp valsts lielākajiem nodokļu parādniekiem septembra sākumā bija SIA "GS Nekustamie īpašumi" ar 1,49 miljonu latu parādu, piektajā - SIA "Konti" ar 1,44 miljonu latu parādu, sestajā - Ģirts Leimanis ar 1,34 miljonu latu parādu.

Septītajā vietā nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis SIA "Grupa Media" ar 1,208 miljonu latu saistībām, astotajā ar 1,2 miljonu latu parādu ierindots SIA "Bensons auto", devītajā vietā ar 1,19 miljoniem latu VID ierindojis SIA "Gulivers MG", bet desmitā lielākā nodokļu parādniece ar 1,16 miljoniem latu oktobra sākumā bijusi Rita Tovanceva.

Oktobra sākumā nodokļu parādnieku sarakstā iekļauts arī uzņēmējs Dmitrijs Tovancevs, kura saistības pret valsti bijušas 528 750 lati. Nodokļu parādnieku sarakstā joprojām ir arī uzņēmējs Gatis Saknītis, kura saistības pret valsti oktobra sākumā bijušas 834 820 lati.

Sarakstā ar 346 580 latu saistībām pret valsti oktobra sākumā ierindots arī uzņēmējs Aldis Ozols.

Lielāko valsts nodokļu parādnieku vidū joprojām ir arī SIA "Triāls", SIA "MTK Construction", AS "Investīciju-trasta kompānija "Pallada"", AS "Ventspils zivju konservu kombināts", SIA "Anoli" uzņēmums "Rīgas taukvielu kombināts", SIA komercfirma "M.V.A.", SIA "Valmieras maiznieks" un citi. Nodokļu parādnieku sarakstā ir virkne fizisku personu.

Desmit lielākie pievienotās vērtības nodokļa parādnieki līdz 1.oktobrim valstij bija palikuši parādā 12,08 miljonus latu, savukārt desmit lielāko valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu un sociālā nodokļa parādnieku saistības pret valsti 1.oktobrī bija 2,69 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!