Foto: Labdarības fonds "Ticība, Cerība, Mīlestība"
Šodienas stāstu mēs sāksim ar labām ziņām! Paldies par Jūsu sirsnību un līdzdalību bērnu, kuriem ir nepieciešama palīdzība, likteņos. Lai gan viņu dzīvības neapdraud nāves briesmas, tomēr viņiem ir ārkārtīgi svarīgi iemācīties dzīvot sabiedrībā un attīstīties pēc iespējas pilnīgāk, lai adaptētos šajā pasaulē. Paldies Jums! 25. februārī no Sanktpēterburgas atgriezīsies trīs bērni: Dzintars Ķināts, Ksenija Garmata un Martins Mencis.

Dzintars un Ksenija ir izgājuši muguras smadzeņu elektrostimulācijas procedūru. Tagad Dzintars spēj iet, pieturoties pie pieaugušā rokas, bet agrāk ir varējis pārvietoties tikai gar kaut kādu atbalstu, piemēram, gar sienu vai ar speciālu ratiņu palīdzību. Ksenija ir kļuvusi aktīvāka, bet Martins, kuru bija notriekusi automašīna un kurš pēc tam zaudēja spēju staigāt, pēc rehabilitācijas ir spēris savus pirmos soļus kopš negadījuma!

Par Artjomu Oļehno mēs pirmoreiz stāstījām pirms diviem gadiem. Zēnam ir sarežģīta ģenētiska saslimšana. Bērns ir piedzimis neiznēsāts, diagnoze tika uzstādīta novēloti, laiks tika pazaudēts. Situācija izskatījās ļoti smaga. Smaga, bet ne bezcerīga! Ar labdarības fonda "Ticība, Cerība, Mīlestība" palīdzību Artjoms aizbrauca uz Sanktpēterburgu izmeklēšanai un rehabilitācijai, turpat viņam arī izvēlējās ārstēšanas taktiku. Pēc atgriešanās zēns sāka apmeklēt nodarbības svētās Sofijas bērnu centrā, bet pagājušajā vasarā viņš pabija nometnē bērniem ar attīstības īpatnībām, ko ir organizējis svētās Sofijas bērnu hospiss. Tas viss kopā būtiski ir ietekmējis Artjoma stāvokli: pēc mammas vārdiem, viņš ir sācis izrunāt pirmās vairāk vai mazāk nozīmīgas skaņas, viņš ir kļuvis vairāk ieinteresēts dažādās nodarbībās, viņa attīstība ir sākusi virzīties uz priekšu. Tagad ir ļoti svarīgi nepazaudēt šo dinamiku, un tādēļ ir nepieciešams daudz un pastāvīgi strādāt.

Artjoms ir sācis apmeklēt nodarbības ar interaktīvo aparatūru "Nirvana" svētās Sofijas bērnu centrā. Šo nodarbību laikā viņš attīstās gan fiziski, jo interaktīvās spēles laikā ir daudz jākustas, gan intelektuāli, jo ir jāpilda trenera uzdevumi. Šobrīd kustības ir svarīgas ne tikai Artjoma vispārējai attīstībai, bet vēl vairāk tāpēc, ka pirms Jaunā gada viņš salauza kāju un divus mēnešus nevarēja staigāt. Tagad kāja ir jāizvingrina. Artjoms ļoti pārdzīvoja, ka nevarēja apmeklēt bērnudārzu un nodarbības svētās Sofijas centrā. Viņam ļoti patīk pasaku terapija, teātra pulciņš un sporta nodarbības centrā, kā arī vienkārši komunikācija ar citiem bērniem un speciālistiem.

Artjomam iepatikās arī nodarbība ar bioloģiskās atgriezeniskās saites aparatūru. Nodarbības laikā zēns vēroja krāsainas dzīvnieku bildes uz monitora ekrāna, bet aparāts fiksēja, cik uzmanīgi viņš to dara. Šo informāciju speciāliste-psiholoģe izmanto, lai attīstītu bērna uzmanību, koncentrāciju un citas intelektuālās spējas. Artjoma attīstība nestāv uz vietas. Viņš jau ir sācis izrunāt dažus vārdus, un ir cerība, ka viņš iemācīsies runāt.

Nodarbības svētās Sofijas bērnu centrā var palīdzēt Artjomam. Lūdzam Jūsu palīdzību līdzekļu savākšanā Artjoma Oļehno nodarbībām.

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet Artjomam 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem, ar pierakstu "Artjom Oļehno":

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds, reģ. Nr. 40008218337

Banka NORDEA
Konts: LV64NDEA0000084106742

Banka CITADELE
Konts: LV56PARX0017233400001

Paldies Jums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!