Iegūt bakalaura grādu Lielbritānijas augstskolās vienmēr ir bijis prestiži un arī ļoti dārgi, jo tāda izglītība ir veiksmīgas karjeras garants. Pēc 2004. gada 1.maija, kad Latvija kļuva par ES dalībvalsti, Latvijas pilsoņiem parādījās unikālā iespēja iegūt augstāko izglītību bezmaksas Lielbritānijas valsts augstskolās. No Lielbritānijas valdības fondiem tiek segtas mācību izmaksas tiem studentiem, kuru ģimenes gada ienākumi ir mazāki kā 20 000 Ls.
Vai tas skan ticami? Šobrīd ES pilsoņi var izmantot tādas pašas iespējas mācībās, kā vietējie studenti. Uz doto brīdi situācija ir labvēlīga, bet tā var mainīties jebkurā brīdī. Tāpēc vajag izmantot šādu iespēju un iegūt labāko izglītību Eiropā! Ja Jūs vēl domājat, vai ir vērts braukt mācīties uz Lielbritāniju, tad te būs daži fakti:

  • Lielbritānijas augstākai izglītībai ir bagātas tradīcijas.
  • Anglijas izglītības sistēma ir sakārtota tāda veidā, ka bakalaura un maģistra programmas ir pārbaudītas valsts līmenī.
  • Visām programmām ir Eiropas akreditācija, kas ļauj studentiem brīvi pārvietoties uz laiku, vai pavisam, uz jebkuru “Vecās Pasaules” universitāti
  • Universitātēm ir labi sakari ar ASV, Kanādas un Austrālijas universitātēm
  • Mācību programmas apgūst ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī praktiskās iemaņas. Ļoti populāri ir tā saucamie “sendvič- kursi”( 1. un 2. gads- mācības, 3. gads- apmaksāta prakse un 4. gads atkal mācības), tādi speciālisti patiešām interesē darba devējus.
  • Bakalaura programmas ilgums tikai 3 gadi
  • Brīnišķīgs tehniskais nodrošinājums, bagātas bibliotēkas, ērtas studentu kopmītnes
  • Iespēja legāli strādāt no mācībām brīvā laikā.
Tomēr jārēķinās ar dažām grūtībām: Lielbritānijas universitātes neuzticas Latvijas izglītībai, un prasa apgūt 1 gadu sagatavošanas kursus (foundation), bet tas maksā 5-7 tūkstoši. Lai gan dažas universitātes jau uzņem studentus uzreiz pēc skolas, vai no citām Latvijas universitātēm, un ir apmierinātas ar izglītības līmeni, piedāvājot tālāko sadarbību. Izglītības aģentūra
“ERGO”
sadarbojas ar tādām universitātēm un piedāvā jums vairākas iespējas iegūt izglītību Lielbritānijas universitātēs. Šī raksta ietvaros mēs gribam pastāstīt jums par Luton University un School of Engineering, Design and Technology of Bradford University.

Luton University (www.luton.ac.uk)

Atzīta par labāko Anglijā pēc mācību programmu pasniegšanas kvalitātes. Piedāvā vairākas bakalaura programmas. Reitinga pirmajā pieciniekā atrodas tādas specialitātes kā dizains, medicīniskā aprūpe, bioloģija, psiholoģija, masu mediji. Vienas no atzītākajām fakultātēm ir bizness un kriminoloģija. 97% studentu, kuri absolvē Luton University, saņem izdevīgus darba piedāvājumus.

Pārstāvji no Luton University gaida Jūs izstādē „SKOLA 2005” 3.- 6. martā, stendā Luton/ERGO.

Luton University prezentācija notiks 6. martā 11:00, “Reval Hotel Rīdzene”, Reimersa ielā 1. Visiem, kuri vēlas iestāties šajā universitātē, pēc semināra (12:00) ir iespēja nokārtot iestāšanās eksāmenu (rakstiski) angļu valodā (alternatīva IELTS, TOEFL), maksa 30Ls. Reģistrācija ERGO. School of Engineering, Design and Technology of Bradford University (www.eng.brad.ac.uk)

Ja jums ir labas atzīmes matemātikā, fizikā, tad Bradford ir jūsu izvēle! Absolvējot universitāti, Jums būs iespēja sameklēt darbu ar atalgojumu 50000 GBP gadā. Inženieri ir vispieprasītākā profesija mūsdienu darba tirgū. Bradford nodarbojas ar augsti kvalificētu inženieru izglītību jau no 1860 gada. Labas attiecības ar lielajām korporācijām, kuras izvēlas sev piemērotākos darbiniekus, kamēr tie vēl nav beiguši universitāti. Uzmanību: visiem studentiem, kuri iestāsies šogad, Bradford garantē ne tikai bezmaksas izglītību, bet arī piešķirs vienreizēju stipendiju 1000 GBP apmērā.

Angļu valodas prasības nav augstas (eksāmenu nav jākārto). Vai domājat iestāties? Mēs palīdzēsim jums ar dokumentu noformēšanu, kā arī sniegsim nepieciešamo informāciju!

Tātad tiekamies!

- 3-6. martā izstādē „SKOLA 2005”, pie stenda ERGO/LUTON

- prezentācijā Luton University, 6. martā 11:00, „Reval Hotel Rīdzenē” (Reimersa ielā 1)

- ERGO birojā, Elizabetes ielā 10b-2. Tālr.: +371 7 365 668, +371 6 484 314. E-mail.: ergo@mailbox.riga.lv , www.ergoeducation.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!