Foto: Publicitātes attēls
Iedzīvotāju ērtībai banka Citadele ir radījusi iespēju maksājumu karti vienlaikus izmantot arī kā e-talonu, ar kuru Rīgas sabiedriskajā transportā var braukt, iepriekš neuztraucoties par e-talona pirkšanu vai papildināšanu.

No 1. jūlija banka Citadele piedāvā noformēt Citadeles Win-win karšu komplektu ar MasterCard maksājumu kartē iestrādātu e-talona funkciju. Ar šīm kartēm jebkurā "Rīgas satiksmes" transportlīdzeklī - autobusā, trolejbusā, tramvajā, kā arī "Rīgas mikroautobusu satiksme" minibusā pasažieri var ērti apmaksāt braucienus. Iekāpjot sabiedriskajā transportā, brauciens jāreģistrē pie kartes lasītāja tāpat kā jebkura cita veida elektroniskā biļete. Brauciena cena ir atkarīga no braukšanas paradumiem, jo maksājuma kartē iestrādātā sistēma aprēķina pasažieriem izdevīgāko cenu kalendārā mēneša laikā.

"Mēs mērķtiecīgi strādājam, lai līdz ar bankas pakalpojumiem mūsu klientiem piedāvātu pievienoto vērtību ikvienā no svarīgākajiem produktiem. Jau līdz šim esam īpaši rūpējušies, lai klientiem Citadeles maksājumu karte nav tikai karte, bet ietver arī dažādas priekšrocības un atlaides. Tagad esam spēruši vēl vienu soli uz priekšu, sekojot līdzi tendencēm tehnoloģiju pasaulē, un papildinājuši maksājumu kartes sniegto priekšrocību klāstu ar vēl vienu funkciju - e-talonu vēl ērtākiem norēķiniem par sabiedriskā transporta izmantošanu. Šis risinājums noderēs gan tiem, kas ikdienā regulāri izmanto Rīgas sabiedrisko transportu, gan tiem, kas to izmanto retāk," saka bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

""Rīgas satiksme" izsaka gandarījumu, ka pasažieriem tiek paplašinātas iespējas ērti norēķināties par sabiedrisko transportu. Gadījumā ar Citadeles maksājumu karti pasažieriem nevajadzēs parūpēties par biļešu iegādi un arī biļetes izvēli pirms brauciena. Tādējādi šo var uzskatīt par mūsdienīgu un uz klientiem vērstu norēķinu sistēmu," saka RP SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Maksājumu karte ar e-talonu automātiski uzskaitīs braucienus

Ar Citadeles maksājumu karti viena brauciena cena Rīgas satiksmes transportā būs 1,15 eiro, kas ir līdzvērtīga viena brauciena cenai, ko iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā. Cilvēkiem, kas ar sabiedrisko transportu nebrauc bieži, priekšrocības maksājumu kartei ar e-talonu ir tādas, ka tagad nav jāpērk biļete pie transportlīdzekļa vadītāja par paaugstinātu cenu vai jāmeklē vieta, kur iegādāties braucienam biļeti par priekšapmaksas cenu. Ja ir maksājumu karte ar e-talonu, tad var kāpt transportā jebkurā vietā un maksāt ar karti.

Viena no pirmajām, kas pārbaudīja, kā praksē darbojas Citadeles maksājumu karte ar e-talona funkciju, bija Valmieras Drāmas teātra aktrise Regīna Devīte: "Ar sabiedrisko transportu galvaspilsētā pārvietojos ļoti bieži, jo katru nedēļu šeit dodos uz filmēšanos seriālā. Maksājumu karte ar e-talonu man noteikti ir ērtāka izmantošanai, jo tā nav jāpapildina kioskā vai jāuztraucas par atlikušo braucienu skaitu. Iepriekš man ir gadījies, ka iekāpju transportā, un nav ne e-talona, ne sīknaudas, bet maksājumu karte man vienmēr ir līdzi - nopīkstinu un braucu!"

Citadeles Win-win maksājumu karti ar e-talonu ir izdevīgi izmantot arī tiem, kas brauc ar sabiedrisko transportu bieži un iegādājas mēneša biļetes. Maksājumu kartē pēc katra apmaksātā brauciena tiek fiksēts braucienu skaits - ja to kopējā vērtība sasniedz summu, cik maksā mēneša biļete, tad par nākamajiem braucieniem maksa vairs netiek ieturēta. Mēneša biļetēm tiek piemērota atbilstoša, "Rīgas satiksmes" noteikta cena, kas ir atšķirīga, ja visu mēnesi brauc ar vienu sabiedrisko transportu vai dažādiem, kā arī ja brauc tikai darba dienās vai visās mēneša dienās.

Ir padomāts arī par to, lai maksājumu karte ar e-talonu būtu izdevīgi izmantot tādiem sabiedriskā transporta braucējiem, kas mēnesī brauc 10 vai 20 reizes. Piemēram, reģistrējot 10 braucienus ar transportu, par katru braucienu no konta tiek noņemta maksa 1,15 eiro, bet par desmito braucienu - 0,55 eiro. Tā kopējā cena par 10 braucieniem veidojas 10,90 eiro.

Ērti lietot

"Būtiski, ka, izmantojot bankas Citadele Win-win komplekta maksājumu karti ar e-talonu, pirms brauciena Rīgas sabiedriskajā transportā maksājumu karte nav atsevišķi jāpapildina vai jāpārbauda atlikušo braucienu skaits. Galvenais, lai kontā, kuram ir piesaistīta karte, ir braucienam nepieciešamā naudas summa, lai maksājuma karte ir derīga, tad droši varat izmantot "Rīgas satiksmes" sabiedriskā transporta pakalpojumus gan ikdienā, gan iepriekš neparedzētās situācijās," atzīst Andris Lazdiņš, bankas Citadele E-biznesa daļas vadītājs.

Nāc uz banku un noformē Win-win maksājumu karti ar e-talonu vai nomaini esošo pret jaunu

Jūlijā iespējams izmantot iespēju bez maksas nomainīt esošās Win-win maksājumu kartes pret jaunām ar e-talona funkciju. Savukārt, ja iepriekš neesat izmantojis Win-win karšu komplektu, tad to var noformēt bez maksas. Lietošanas maksa ir 1 eiro mēnesī. Noformējot Win-win karšu komplektu, var izmantot ne tikai tādu priekšrocību kā e-talona funkcija, bet arī naudas atmaksu par veiktajiem pirkumiem ar karti un atlaides pirkumiem vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās.

Uzziņai

Maksājumu kartei ar e-talonu var pieteikties Citadeles mājaslapā www.citadele.lv, internetbankā vai zvanot uz diennakts klientu atbalsta centra tālruni 6 701 0000, kā arī jebkurā Citadeles klientu apkalpošanas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!