Foto: Pēcugunsgrēka.lv
Ziemassvētki un Jaunais gads - vissiltākie ģimenes svētki, kad mēs pulcējamies ar saviem mīļajiem mājās. Bet mums apkārt ir cilvēki, kuri pēkšņi zaudējuši visu. Ugunsgrēks iznīcināja viņu ikdienas dzīvi - kāds palicis bez mājas vai dzīvokļa, kāds zaudēja visas mantas vai to daļu. Šodien šiem cilvēkiem nav līdz jautrībai. Viņiem burtiski ir jāsāk visu no jauna, viņi izmisīgi cīnās par atgriešanos ierastajā dzīvē. Visi kopā palīdzēsim šiem cilvēkiem!

Biedrība "Pēc ugunsgrēka" tika izveidota šī gada novembrī. Starp idejas autoriem - cilvēki, kuri zina kas ir ugunsgrēks un kādas ir tā sekas. Fonda dibinātāji – Latvijas lielāka ugunsdrošības uzņēmuma AP-HELP darbinieki un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kas cīnās ar uguni katru dienu. Tie vienmēr ir tur, kad cilvēkiem ir vajadzīga palīdzība.

Labdarības fonds "Pēc ugunsgrēka" ne tikai ar līdzekļu piesaistīšanu, kurus var pārskaitīt uz labdarības fondu, kā arī ar zvanu uz labdarības fonda ziedojumu tālruni. Biedrība "Pēc ugunsgrēka" arī pieņem mantas - no drēbēm līdz mēbelēm, ka arī sadzīves tehniku, kas ir tik nepieciešama ugunsgrēka cietušiem.

Tā kā uzņēmumam AP-HELP ir liels klientu loks, palīdzība tiek sniegta arī no uzņēmuma partneriem. Piemēram, uzņēmums "Latio Namsaimnieks" ir gatavs par pašu līdzekļiem veikt nepieciešamos santehniskos un nelielus kosmētiskos remontus, ka arī salabot elektroinstalāciju cietušo mājās.

"Uz mūsu aicinājumu atsaucās daudzi partneri. Viņi jau gadiem uztic mums savu drošību, ir spējuši novērtēt mūsu profesionalitāti ", - saka SIA "AP-HELP" finanšu pārvaldes vadītājs Pāvels Berezovskis.

Izmantosim piemēru no ikdienas dzīves. Decembrī visbiežākais ugunsgrēka avots - svecītes Ziemassvētku vainagā. No vienas puses, viņas mums atgādina par skaistu Ziemassvētku laiku, atgriež mūs brīnumainā bērnības un pasaku pasaulē. No otras puses, tas ir bīstamas un var izraisīt nelaimi.

Ikviens atceras janvāra traģēdiju daudzstāvu mājā Ķempes ielā, kad vecāki ar bērniem, glābjoties no uguns, panikā izlēca no 12. stāva. Nomira četri ģimenes locekļi. Izdzīvojošais zēns stāstīja, ka viņa māsai patika dedzināt sveces.

Un pat tad, ja ir iespējams ātri tikt galā ar uguni, un uguns iznīcina tikai vienu kvadrātmetru, sodrēju un citu degšanas produktu dēļ, nākas atteikties no visām mantām un dzīvoklī ir nepieciešams remonts.

Vēl viens spilgts piemērs. Latvijā gandrīz ikdienas aizdegas sadzīves tehnika un elektronika, no kurām mēs negaidām nekādu risku. Augstsprieguma dēļ sadeg televizori, datori, viedtālruņi un pat veļas mašīnas. Pēdējie, ka likums, ir uzstādīti vannas istabā vai virtuvē. Nereti, mēs ieslēdzam ilgu mazgāšanas ciklu un aizejam no mājām pa savam darīšanām, un, kad atgriežamies viss deg ierīces pārkaršanās dēļ.

Tāda bēda var gadīties ikvienam, neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai sociālā statusa. Mēs visi esam vienlīdzīgi uguns priekšā. Gadās arī tā, ka neizdodas atjaunot māju pat ar apdrošināšanu. Un mēs bieži vien apdrošinām tikai dzīvokli, retāk arī visu sadzīves tehniku.

Palīdzēt tuvākajiem - tas ir dabīgi. Īpaši jūtami šādi cilvēki ir pirmssvētku dienās – dāvināt vienmēr ir patīkamāk, nekā saņemt. Būsim pateicīgi par jebkuru palīdzību! Visi kopā palīdzēsim ugunsgrēkā cietušajiem!

Sadzīves priekšmetus, mēbeles, iekārtas un apģērbu, Jūs varat ziedot mūsu noliktavā pēc adreses: Buļļu iela 45, Rīgā.

Ziedojumus var veikt, zvanot:

90067077 (maksa par zvanu 1,42 EUR).

Ka arī pārskaitot naudas līdzekļus uz labdarības fonda kontu:

Saņēmējs: Biedrība "Pēc ugunsgrēka"

Reģ. Nr. 40008257565

Banka: Nordea Bank AB Latvijas filiāle

Kods: NDEA LV 2X

Norēķinu konts: LV 67 NDEA 0000 0848 7027 2

Lai iegūtu vairāk informācijas zvaniet pa tālruni: +371 20110020.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!